Un monitor de mediu portabil și un proiector inteligent pentru telefonul mobil,...

Un monitor de mediu portabil și un proiector inteligent pentru telefonul mobil, printre produsele inovative din vestul țării care au ajuns pe piață, recent. Cum le-a ajutat ADR Vest

0
DISTRIBUIȚI

uradmonitor

Cinci noi produse inovative realizate de oameni creativi din vestul țării sunt comercializate în România sau se află în plin proces de pregătire pentru a fi comercializate. Este vorba de o vopsea lavabilă cu proprietăți termoizolante, un supliment alimentar din plante pentru prevenirea „bolii mizeriei” la albine, un monitor de mediu portabil – UradMonitor, o platformă pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor software de business și un proiector inteligent pentru telefonul mobil.

Produsele inovative au ajuns pe piețele din întreaga Românie prin intermediul Asociației Tehimpuls – Centru Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, al cărei membru fondator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, dar și a finanțărilor nerambursabile norvegiene.


Potrivit reprezentanților ADR Vest, aceste produse au câștigat competițiile de inovare organizate pe parcursul anilor 2014 și 2015 de către Asociația Tehimpuls și, astfel, au beneficiat de granturi în valoare de câte 10.000 de euro. De asemenea, inventatorii lor au participat la traininguri în domeniul proprietății intelectuale și a comercializării produselor, de consultanță, precum și de asistență tehnică pentru patentarea produselor.

Finanțarea acestor produse a fost acordată în cadrul proiectului asociației intitulat „Întreprinderi Eco-Inovative în Regiunea Vest”, susținut în proporție de aproximativ 90% cu fonduri nerambursabile norvegiene. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 179.000 euro. Proiectul se încheie la finalul acestei luni și a avut drept scop sprijinirea întreprinderilor din vestul țării în vederea facilitării comercializării celor mai bune idei eco-inovative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.