Universitatea Politehnica din Timișoara se laudă: 80% dintre absolvenți lucrează în domeniul...

Universitatea Politehnica din Timișoara se laudă: 80% dintre absolvenți lucrează în domeniul studiat. Cum strică vacanța a peste 2.000 de studenți de anul 3 și care e scopul

0
DISTRIBUIȚI

47219upt180% dintre absolvenții Universității Politehnica din Timișoara își găsesc un loc de muncă în domeniul în care au studiat în primele șase luni de la finalizarea facultății. Cu aceste statistici se laudă reprezentanții instituției de învățământ superior, care le provoacă și pe celelalte universități din oraș să facă publice cifrele cu privire la rata de absorbție a absolvenților.

Potrivit rectorului Viorel Șerban, în domeniul IT rata de absorbție depășește 90%.


Pentru că este o mare nevoie de programatori, a crescut numărul locurilor pentru studenți la facultățile cele mai căutate. În speranța că tot mai mulți studenți, de la toate specializările, își vor găsi un loc de muncă mai ușor la finalizarea studiilor, din această vară, Universitatea Politehnica introduce practica obligatorie timp de șase săptămâni, pe timpul verii, pentru studenții de anul III.

Astfel, aproximativ 2.300 de studenți nu se vor putea bucura de întreaga vacanță pentru că vor munci. Totuși, pentru a-i stimula, companiile au de gând să-i și plătească. „Fabricile vor practica acest sistem numit internship, pentru a-i stimula pe studenți, și astfel le oferă și un salariu. Practica este obligatorie timp de șase săptămâni, de obicei, studenții rămân mai mult pentru că și facilitățile financiare constituie pentru tineri un imbold ca să mai rămână pe perioada verii”, a explicat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.