Victorie obținută ușor de Timișoara Saracens RCM în Moldova. Un tânăr format...

Victorie obținută ușor de Timișoara Saracens RCM în Moldova. Un tânăr format chiar la Iași a fost principalul marcator al bănățenilor în jocul din Cupa României

0
DISTRIBUIȚI
timisoara saracens rcm
Timisoara Saracens RCM s-a impus fără probleme pe terenul ”Tepro” din Iași

Timișoara Saracens RCM s-a impus fără mari probleme azi la Iași în etapa a 7-a a Cupei României. Bănățenii au câștigat cu 43-30 (24-3) în fața lui Poli Agro într-un joc în care Marius Simionescu, format chiar în orașul din Moldova, a înscris nu mai puțin de trei eseuri. Echipa pregătită de Grainger Heikell mai are de disputat restanța cu Steaua în Grupa I valorică.

Tehnicianul neozeelandez al oaspeților și-a permis să odihnească o parte dintre titularii dublei cu Calvisano.


Cu o garnitură cu multe nume noi, ”sarazinii” au punctat prima dată după 13 minute la Iași prin Jody Rose. Calafeteanu a transformat și peste doar alte trei minute tabela indica 12-0 pentru oaspeți după o nouă reușită a lui Taupaki. Manumua (min. 23) și ”Cala” au făcut apoi 19-0. Pe ”Tepro” a ieșit la rampă și un jucător format chiar la Iași, Marius Simionescu. Tânărul moldovean transferat în Banat reușind nu mai puțin de trei eseuri în duelul cu Poli. Primul înainte de pauză, două în repriza secundă.

Pentru gazde replica a început o dată cu reușitele lui Valentin Nichita, care a redus diferența la 10-31, apoi la 17-36. Văzuți câștigători, timișorenii s-au mai relaxat și jocul a devenit atractiv. După un drop goal al ieșenilor, Manumua a înscris un nou eseu, imediat Bălan a scăzut diferența la 18 puncte. Poli Iași, formație care a ratat podiumul eșalonului secund, a mai reușit un eseu pe final, prin care s-a stabilit și scorul final, la 43-30 pentru Timișoara Saracens, care ia astfel și punctul bonus.

Formația bănățeană cu alură europeană urmează să întâlnească Steaua, miercuri, 4 mai, de la ora 11, în Ronaț. Joc restanță din runda a 4-a a Cupei și meci după care se va stabili ierarhia grupei I. Baia Mare e lideră, tot cu 20 de puncte după șase partide.

Timișoara Saracens: Taupaki, Căpățână, Halalilo, Mureșan, Lazăr, Kefu, Ianuș, Burcea (cpt.), Calafeteanu, J. Rose, Moala Viliami, Manumua, Fl. Popa, Zaharia, Simionescu. Rezerve: Rădoi, Mahe, Mariș, Tătăruș, Pretorius, Iftimiciuc, Conache, Nabalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.