Primarului Nicolae Robu îi plac jucăriile scumpe. Vezi ce sumă EXORBITANTĂ a...

Primarului Nicolae Robu îi plac jucăriile scumpe. Vezi ce sumă EXORBITANTĂ a fost alocată către ACS Poli de la bugetul local din 2012 până acum

0
DISTRIBUIȚI
nicolae-robu-poli acs poli
ACS Poli, pasiunea primarului Nicolae Robu

Faptul că Timişoara este un paradox în ceea ce priveşte fenomenul fotbalistic nu mai este un secret pentru nimeni. În vreme ce ACS Poli, echipa susţinută de autorităţile locale şi judeţene, a fost finanţată din anul 2012 cu bani publici, aceasta a reuşit „performanţa” de a demonstra că există fotbal şi cu stadionul gol. Că poţi promova, pentru ca mai apoi să te afli la un pas de retrogradare şi totuşi finanţarea de la bugetul local şi judeţean să nu fie stopată, fără atragerea de investitori privaţi.

De altfel, este cunoscut că doar urmare a unui raport al Curţii de Conturi, care a decis că finanţarea ACS Poli şi a altor echipe sportive de către autorități este ilegală, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş au încetat să mai aloce bani pentru echipa de suflet a primarului Nicolae Robu.


În ciuda faptului că a ţinut ample pledoarii pentru finanțarea ACS Poli, în ciuda faptului că interesul timişorenilor faţă de echipa sa de suflet a fost extrem de scăzut, când s-a constatat că finaţarea este ilegală, primarul Nicolae Robu s-a spălat pe mâini de responsabilitate scuzându-se că doar a pus în aplicare deciziile Consiliului Local Timişoara.

„Succesul” ACS Poli a devenit evident în urmă cu aproape două săptămâni, atunci când galeria ASU Poli a făcut spectacol pe stadionul Dan Păltinişanu, la meciul cu Corvinul, în Liga a III-a. Deşi a fost şi el prezent la repriza a doua a meciului, Nicolae Robu nu a făcut declaraţii sau comentarii pe tema lipsei de spectatori ai ACS Poli, încercând, de-a lungul timpului, din anul 2012, să acrediteze ideea că echipa finanţată de la bugetul local are fani care preferă să privească meciurile transmise la televizor. În plus, ACS se află acum pe loc retrogradabil în Liga 1, cu perspective sumbre în ceea ce privește rămânerea în primul eșalon.

Pentru a stabili exact câţi bani au fost viraţi către ACS Poli de la înfiinţare, PRESSALERT.ro a cerut Primăriei Timişoara sumele complete alocate din 2012 şi până în prezent. Conform răspunsului primit, în anul 2012 ACS Poli a înghiţit de la bugetul local 2.500.000 de lei. În 2013 suma aproape s-a triplat, alocarea fiind de 7.000.000 de lei. Nici anul 2014 nu a fost unul rău pentru clubul susținut de autoritățile locale, echipa primind nu mai puţin de 7.800.000 de lei de la bugetul local. Alocarea pentru anul 2015 s-a ridicat la suma de 7.000.000 de lei. Practic, vorbim de un total de aproape 25.000.000 de lei doar de la primărie, în condiţiile în care ACS Poli a primit bani şi de la bugetul judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.