ALEGERI LOCALE 2016 Luptă DURĂ pentru şefia CJT. Vezi cine sunt principalii...

ALEGERI LOCALE 2016 Luptă DURĂ pentru şefia CJT. Vezi cine sunt principalii candidaţi intraţi în cursă şi cum se va alege noul preşedinte

0
DISTRIBUIȚI

consiliul judetean timis CJT 04

Lupta pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş se anunţă a fi una dură la alegerile din acest an. Deşi practic în data de 5 iunie timişenii care vor ieşi la vot vor alege doar consilieri judeţeni din partea formaţiunii pe care o vor vota, cei desemnaţi de partide ca şi deschizători de liste fac deja planuri legate de felul în care vor conduce judeţul. Trebuie spus că, în funcţie de scorul obţinut, partidele vor purta negocieri pentru desemnarea unui preşedinte al CJ Timiş.

Candidatul PNL Timiş este Alin Popoviciu, deputat, partener de afaceri al Elenei Udrea şi apropiat al fostului lider al PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc.


Popoviciu este cercetat într-un dosar disjuns din cel al închirierii spaţiilor de la Aeroportul Timişoara.

PSD Timiş intră în cursă cu Sorin Grindeanu, şef al formaţiunii judeţene, deputat de Timişoara şi fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul Ponta.

Lista PMP este condusă de Roxana Iliescu, de profesie avocat. Iliescu este preşedinte al PMP Timiş de aproximativ doi ani de zile. UNPR a fost surpriza absolută a acestei campanii, graţie deciziei PSD de a-l desemna pe Grindeanu candidat pentru şefia CJT. Astfel, actualul preşedinte al CJT, Titu Bojin, a trecut de la PSD la UNPR, fiind de altfel cel care deschide lista acestui partid pentru CJT. Bojin a fost preț de mai multe mandate consilier judeţean, şef al PSD Timiş, şi din 2012 ocupă funcţia de preşedinte ales prin vot al CJ Timiş. Acesta este cercetat într-un dosar de corupţie.

Cu şanse mai slabe mai intră în cursa pentru Consiliul Judeţean Timiş, Lidia Laction din partea PPU şi Molnar Andrei de la UDMR. Candidatul PRU este Adrian Claudiu Chelu, iar cel al UCDR Cosmin Cionca. Din partea PND lista este deschisă de Alexandru Botici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.