BC Timișoara a renunțat la doi tineri de perspectivă după ultimele modificări...

BC Timișoara a renunțat la doi tineri de perspectivă după ultimele modificări de regulament. Ce spune noul manager general despre strategia clubului

0
DISTRIBUIȚI
bct energia (50)
George Toth și Vlad Szekely, out de la BC Timișoara

Schimbările de regulament din Liga Națională au produs deja efecte la BC Timișoara. Obligarea echipelor să mizeze pe mai mulți români a determinat conducerea ”Leilor din Banat” să renunțe la doi tineri localnici: George Toth și Vlad Szekely. Noul manager general, Ilie Trițoiu, a anunțat că clubul negociază în această perioadă cu trei jucători autohtoni importanți.

Cei doi au făcut parte constant din lotul bănățean în ultimele sezoane.


George Toth (23 ani) a primit tot mai multe minute pe meci iar alături de Vlad Szekely (20 ani) a câștigat titlul la tineret cu BC Timișoara. Ambii se aflau la final de contract cu clubul alb-violet, care a ales să nu prelungească înțelegerile.

”Trebuie să cântărim foarte bine politica de transferuri din această perioadă, căci sezonul viitor vine cu schimbări importante. Doar cinci jucători străini vor putea fi înscriși pe foaia de joc, ceea ce va da o importanță și mai mare baschetbaliștilor români. Din acest motiv, ne dorim jucători români importanți, cu experiență, și suntem în negocieri avansate cu trei astfel de baschetbaliști. Deocamdată, nu vă putem oferi nume, dar o vom face imediat ce vom semna contractele”, a explicat Ilie Trițoiu, managerul general al BCT, pentru scmtimisoara.ro.

”Din campionatul 2017/2018, regulamentul prevede ca un tânăr jucător român să fie pe teren pentru cel puțin un sfert întreg, astfel că vrem să dăm șansa unor jucători tineri, de la Academia BCT și de la CSS Bega, așa cum George și Vlad au avut și ei șanse lor de a îmbrăca maioul violet”, a mai spus Trițoiu.

”Leii” s-au salvat de la retrogradare și au trecut prin schimbări importante în acest an, inclusiv în conducere. Tehnicianul Nenad Mandic a recunoscut recent că a discutat cu Zlatko Jovanovic despre o posibilă revenire la BC Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.