Handbaliștii Politehnicii Timișoara au sosit acasă cu medaliile și trofeul pentru LOCUL...

Handbaliștii Politehnicii Timișoara au sosit acasă cu medaliile și trofeul pentru LOCUL 3 în Liga Națională. Ce au spus despre performanța nescontată în condiții de criză GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
bronz poli (14)
CH Poli Timișoara, cu trofeul și medaliile de bronz

Jucătorii pregătiți de Pero Milosevic au sosit azi din Ardeal cu medaliile de bronz și trofeul pentru câștigarea finalei mici a Ligii Naționale. Victoria de la Turda le-a adus bănățenilor o performanță palpabilă în handbal după ani de mediocritate. CH CSU Politehnica Timișoara a obținut totodată dreptul de a participa într-o competiție europeană. Culmea, realizarea a venit după ce la echipa alb-violetă au început problemele financiare.

Poli a învins Potaissa și la Turda, scor 32-29, un parchet interzis pentru majoritatea trupelor din țară. ”Sunt foarte bucuros, noi toți suntem. Am câștigat împotriva unui rival bun. Care a pierdut doar cu Călărași înainte acasă. Nu a fost ușor, am întâlnit o echipă puternică, am jucat cu o defensivă perfectă, și în atac, cum sunt un antrenor orgolios, știam că va fi foarte greu să câștigăm, dar tot meciul am jucat la modul ideal. Începând cu Daskaloski, suntem foarte încântați că am făcut 2-0. Din păcate nu am celebrat aici decisivul, dar mai bine așa, avem accesul în Europa și medalia de bronz”, a declarat Pero Milosevic.

Tehnicianul spune că mai are un an de contract la Timișoara dar se confruntă deja cu modificări nedorite în lot, din cauza problemelor financiare. ”Suntem puțin triști din cauza situației, trei jucători sigur pleacă, vom vedea zilele acestea. Eu mi-aș dori să rămână toată lumea și-mi doream doi jucători, dar nu se poate, pentru că vor merge altundeva. Trebuie să luptăm să-i păstrăm și pe ceilalți”, a precizat Milosevic.

”Vom sărbători mult în această seară, sunt mândru de munca tuturor. Ne-am luptat cu Dinamo și CSM, echipe cu un buget mult superior nouă. Cred că toată lumea din Timișoara e mândră de ce am făcut”, a adăugat tehnicianul lui CH Poli. ”Am jucat foarte bine în ultima vreme, și împotriva lui Dinamo fără 4-5 jucători, am jucat bine și cu Steaua. Prima partidă cu Turda, din nou fără piese importante, publicul ne-a ajutat, am câștigat cu atitudine și o bună pregătire, pentru că altfel nu puteam învinge fără acele absențe… Suntem în Europa, asta e important, indiferent dacă Dinamo câștigâ sau nu campionatul. Cu toate problemele avute e o medalie pentru toți”, a conchis Milosevic.

Demis Grigoraș ”Nimeni nu credea”

Unul dintre primii care vor pleca e Demis Grigoraș, la Tatabanya (Ungaria).


Interul e încântat că a lăsat ceva în urmă la Timișoara. ”Nimeni nu a crezut, începând de la Federație și terminând cu Nicu (n.r. Roman), care e din echipă. Problemele financiare au strâns echipa și ne-am dorit, dacă tot am ajuns până aici, să venim cu medalii acasă. Nici eu nu am crezut că vom câștiga la Turda, la fel la Dinamo se câștigă foarte foarte greu. E al doilea câștigat acolo, după cel cu Reșița. Mă bucur că plec cu o medalie din țară, o amintire frumoasă la Poli, poate o să mă întorc cândva, sper să se rezolve problemele financiare. Ar fi fost frumos pentru noi, dacă până acum nu a fost un respect destul de mare, să primim ce merităm. Avem promisiuni, au fost una peste alta, au venit alte persoane, dar nimic, măcar să arate că își doresc. Dacă nu era SCM-ul eu probabil din iarnă nici nu mai eram”, a subliniat Grigoraș.

Pentru veteranul Mihai Timofte a fost a treia medalie națională din carieră. ”Glumeam cu Chikovani și spuneam că ne-a prins bine, am fost odihniți și asta parcă s-a văzut pe final, când aveam nevoie de forță. Asta a fost probabil diferența dintre două echipe foarte echilibrate. Una peste alta e o victorie și o calificare, un loc 3 muncit și binemeritat. Sunt foarte mulțumit de ce am realizat în tot acest an. Dedicăm această performanță Timișoarei și tuturor care ne-au susținut necondiționat în această perioadă”, a spus și Timofte.

”Aș vrea să fie doar începutul unui șir lung de succese. Mari performanțe pentru că această echipă, orașul, merită, are o tradiție în spate, și poate așa ar trebuie să se gândească în perspectivă și să mergem spre locul 1, spre o participare constantă în cupele europene. Ar trebui să fie normalitate pentru că există potențial, atât financiar, cât și uman… Pentru mine urmează o vacanță și urmează să iau o decizie în privința viitorului sportiv. E a treia medalie și prima pentru locul 3, nu am avut până acum, dar fiecare e unică. Sunt foarte mândru de performanță și echipa de aici”, a conchis ”Tim”.

CH Poli se va mai despărți probabil și de Cristian Fenici, care va merge la Dobrogea Sud, Iluian Halcă (Călărași), precum și de Irakli Chikovani, dorit de mai multe echipe, inclusiv Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.