Căpușele aduc „boala cu 1.000 de fețe”. Câte persoane au fost tratate...

Căpușele aduc „boala cu 1.000 de fețe”. Câte persoane au fost tratate în vestul țării în această primăvară

0
DISTRIBUIȚI

capusa

În vestul țării a început atacul căpușelor. Sute de oameni au fost înțepați în această primăvară, și au necesitat intervenția medicilor în caz de urgență.

Numai la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara au ajuns peste 100 de timișeni. „De la începutul lunii martie până acum au fost înregistrate 128 de înțepături de căpușă”, arată medicul Virgil Musta, de la instituția medicală menționată.


În Arad, în aceeași perioadă, s-au numărat 49 de cazuri. Cu alte zeci de cazuri au avut a face și medicii din Hunedoara și Caraș-Severin.

Medicii recomandă să se evite locurile cu potențial de a adăposti căpușe. Prin înțepătură, căpușele transmit periculoasa boală Lyme sau borelioza, supranumită și „boala cu 1.000 de fețe”. Netratată, boala poate provoca infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, putând să se ajungă chiar la deces, atrag atenţia medicii.

„În cazul în care sunteți victimă a căpușelor cel mai bine este să mergeți de urgență la medic. Primele 24 de ore sunt cele mai importante, dacă este căpușa scoasă în acest timp riscul unei infecții este destul de mic”, transmit medicii.

Borrelioza (cauzată de spirochetul Borrelia burgdorferi), este o infecție sistemică, agentul patogen înmulțindu-se în sângele pacientului, prin intermediul căruia poate da afectări multiple. Borreliile infectează celulele corpului uman și, printre altele, infectează limfocitele B și alte componente ale sistemului imunitar, răspunzătoare pentru crearea anticorpilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.