REMONTADA alb-violetă: CH Poli Timișoara învinge Steaua în ”decisivul” pentru semifinale după...

REMONTADA alb-violetă: CH Poli Timișoara învinge Steaua în ”decisivul” pentru semifinale după un joc ”de poveste”! HAOS incredibil pe final de meci

0
DISTRIBUIȚI
CH Poli (32)
Poli a făcut 2-1 de la 0-1 la general cu Steaua

CH CSU Politehnica Timișoara a obținut calificarea în semifinalele Ligii Naționale de handbal masculin. O performanță uriașă pentru alb-violeți după ani de chin pe prima scenă și, mai mult, după un sezon cu multe neajunsuri. Steaua a fost doborâtă chiar în fief-ul propriu, sala din Chiajna, în jocul 3, decisiv, al sferturilor de finală după 1-1 la general în urma primelor două jocuri. A fost 24-23 la final pentru bănățeni, care s-au confruntat în ultimele secunde cu o situație rară – au încheiat partida dramatic cu doar doi jucători de câmp.

Moralul bun al alb-violeților câștigat în meciul 2 s-a văzut din start astăzi. Poli a început în formula Daskaloski – Lasica, Halcă, Fenici, Timofte, Grigoraș și Pejovic. Deși ultimul era incert. Fără Chikovani, suspendat drastic, patru runde, timișorenii și-au luat treptat avânt. A fost 4-2, apoi 6-3 după 15 minute pentru oaspeți, grație reușite lui Fenici. Poliștii au dominat aproape complet prima repriză, drept dovadă, ecartul s-a mărit. Tot Fenici a făcut 11-6. Iar la pauză alb-violeții aveau un 13-7 de necrezut – pe un parchet unde Steaua a fost încurajată și ea azi de galeria de la fotbal. De altfel, după primul sfert de ceas s-a petrecut și un moment inedit. În premieră s-a oprit temporar un joc pentru că ultrașii bucureșteni înjurau orașul Timișoara.

Final istoric și isteric

De la cabine au revenit parcă două echipe care au făcut schimb de tricouri.


Elevii lui Pero Milosevic au fost acum cei uluiți. Din fericire doar în startul reprizei secunde, când au încasat șase goluri consecutive. Szoke aducând echipa armatei la un gol diferență în minutul 37 (13-14). După time out-ul cerut Poli a renăscut. Iar peste trei minute Lasica își readuce echipa la +3. Steaua nu renunță la luptă și încep să curgă și eliminările, de ambele părți. De multe ori ”iertatul” Johannson fiind în centrul atenției. Speranțele gazdelor păreau irosite cu mai puțin de șase minute înainte de final. Excelentul Grigoraș, apoi Halcă punctează pentru 21-16 în favoarea alb-violeților. Cu două minute și jumătate rămase pe ceas începe însă nebunia. Mai întâi Pejovic, apoi Fenici e eliminat la 20-24. Imediat vede și Păiuș galben, după o altercați cu același jucător nordic. Poli se apără și atacă în trei oameni! După ce Szoke reduce la 22-24 e out și el. Iar în ultimul minut se joacă 3 contra 5, dar nu pentru mult timp. Halcă și Ouksir pleacă și ei în afara terenului la semnalizările arbitrilor Gorina și Melencu. În ultimele secunde Steaua înscrie pentru apropierea la un gol, dar nervii cedează iar Georgescu îl împinge pe arbitru pentru că reușita e anulată. Ceartă și pe bancă la Poli, cu Pero Milosevic țipând la Dan Dumitru. Totul se încheie însă cu roșul inexplicabil pentru Timofte, care doar a ținut de minge, Poli a rămas în doi oameni de câmp cu câteva secunde pe ceas. Ultima reușită i-a aparținut lui Apolzan, dar sună și sirena, imediat s-a încins hora bucuriei de către tot staff-ul polist.

Poli își asigură bilet către Europa și joacă semifinalele naționale împotriva lui Dinamo, după aceleași reguli, cel mai bun din trei și cu dezavantajul terenului propriu. Pentru că două jocuri vor fi programate la București, primul dintre ele va fi duminică, de la ora 20.15.

Steaua: Szoke 6 goluri, Ouksir 5, Grasu 1, Johannson 3, Florea 1 (1 din 7 metri),  Stețiura 1, Georgescu 3, Apolzan 3.

Poli: Grigoraș 6, Halcă 5, Pejovic 2 (1), Fenici 4, Timofte 2, L. Ștefan 2, Lasica 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.