SENZAȚIE Bronz național în condiții austere pentru CH Politehnica Timișoara. Alb-violeții pot...

SENZAȚIE Bronz național în condiții austere pentru CH Politehnica Timișoara. Alb-violeții pot juca în Europa! Cum a reacționat publicul de la Turda

1
DISTRIBUIȚI
13243859_1403221666370411_320011696165352446_o
CH Poli a făcut cinste Timișoarei în inima Ardealului. Foto: turdanews.ro

Spre deosebire de alte formații, buzunarele goale nu au împiedicat CH Politehnica Timișoara să obțină o mare performanță în acest sezon. Chiar cea mai importantă din ultimul sfert de veac în handbalul timișorean. În ciuda tuturor problemelor, alb-violeții au obținut medalia națională de bronz după ce au învins-o și în manșa a doua a finalei mici pe Potaissa Turda, scor 32-29 în deplasare!

Turda a început mai bine jocul 2, în care avea neapărat de o victorie acasă. După șapte minute gazdele aveau 4-1 pe tabelă. Poli a ținut însă aproape apoi și în minutul 12 Grigoraș își apropia colegii la un gol distanță.


Apoi tot el egalează: 7-7 (min. 15). Jocul a devenit însă unul pe contre și alb-violeții au profitat până la urmă pentru a trece în premieră în avantaj înainte de minutul 20, în urma reușitei lui Pejovic (9-10). Minutul 21 aduce chiar avantaj de două goluri. Pe finalul reprizei Daskaloski s-a remarcat și a dat posibilitatea colegilor să ”meargă” la 13-10. Jocul se tensionează și Turda egalează la 13, dar tot Poli a intrat cu plus la pauză: 14-13.

Alb-violeții au făcut o repriză secundă și mai bună, în care și-au ținut adversarii mereu în spate la cel puțin un gol distanță. Totuși, când mai erau zece minute de joc, Potaissa Turda egalează în urma unui contraatac (scor 24-24). CH Poli a revenit după time out-ul cerut de Pero Milosevic. Mai erau mai puțin de patru minute rămase și alb-violeții reușesc și ei, pe contră, să înscrie un gol foarte important, cel de 29-26 pentru ei! Ardelenii s-au mai apropiat doar la două goluri distanță până la ultima sirenă. Scorul final avea să fie 32-29 pentru Poli Timișoara. Deoarece s-au impus în tur cu 31-29, Poli a încheiat duelurile pentru locul 3 cu Turda după două jocuri.

CH CSU Politehnica încheie cu o performanță uriașă un sezon incredibil de greu. Locul 3 pentru alb-violeți și prezență asigurată într-o competiție europeană din toamnă, cel puțin din punct de vedere sportiv. Dacă Dinamo învinge în finala campionatului pe CSM București, ultima treaptă a podiumului va însemna chiar Cupa EHF.

Marcatorii CH POLI: Timofte 6 goluri, Lasica 6, Grigoraş 5, Chikovani 5, Fenici 4, Pejovic 2, Ştefan 2 și Halcă 2.

La final, publicul turdean a aplaudat ambele echipe, iar galeria turdeană a strigat numele adversarilor de azi, conform relatărilor celor de la turdanews.net. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.