EXCLUSIV Primăria Timişoara a restituit, fără a-i cheltui, o treime din banii...

EXCLUSIV Primăria Timişoara a restituit, fără a-i cheltui, o treime din banii contractaţi de la Trezorerie pentru stingerea datoriilor Colterm. Care este EXPLICAŢIA oficială

0
DISTRIBUIȚI

colterm (2)

Spre finalul lunii martie a acestui an apărea informaţia că societatea locală de termoficare, Colterm, ar putea contracta un nou împrumut. Banii ar urma să provină de la cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Informaţia nu a fost dezminţită de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a declarat că este necesar ca directorul Colterm să facă demersurile necesare pentru plata datoriilor istorice. Însă Consiliul Local Timişoara a aprobat, înainte de negocierile cu BERD, contractarea unui credit de la Trezorerie. Nu mai puţin de 80 de milioane ar fi urmat să ajungă în urbea de pe Bega, pentru plata datoriilor societăţii de termoficare care se ridică la 110 milioane de lei.

Deşi consilierii locali au aprobat contractarea creditului de către Primăria Timişoara şi virarea banilor în conturile Coletrem şi directorul societăţii, Mircea Cristian, a confirmat pentru site-ul nostru că aproape 80 de milioane de lei au fost aprobate de la Trezorerie, circuitul banilor nu a mai fost urmărit.


Altfel, este inexplicabilă necesitatea contractării unui nou credit de la BERD. Pentru a clarifica situaţia împrumutului, PRESSALERT.ro a făcut o cerere în baza Legii 544 către Primăria Timişoara pentru a afla câţi bani au fost viraţi din conturile Trezoreriei şi ce s-a întâmplat cu ei.

Conform răspunsului trimis de Primăria Timişoara, creditul a fost aprobat cu o valoare de 72.953.733 de lei, iar „banii au fost viraţi în conturile Primăriei Timişoara în data de 16.12.2015. În 22.12.2015 s-a virat suma de 21.128.393 de lei în contul Colterm, iar în data de 29.12.2015 s-a virat suma de 30.300.000 de lei în contul Colterm. Suma de 21.525.340 de lei s-a virat în contul Ministerului Finanţelor Publice în data de 29.12.2015, reprezentând diferenţa nefacturată de Colterm SA”.

Deşi PRESSALERT.ro a solicitat în aceeaşi cerere şi o explicaţie oficială cu privire la faptul că banii nu ar fi ajuns în totalitate în conturile Colterm, Primăria Timişoara nu a oferit detalii. Recent, pe site-ul Primăriei Timișoara a apărut un proiect de CL prin care se propune reducerea prețului gigacaloriei, prin trecerea la noul TVA adoptat la 1 ianuarie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.