CSU Politehnica Timişoara trebuie să fie finanţată URGENT, susţine candidatul PSD la...

CSU Politehnica Timişoara trebuie să fie finanţată URGENT, susţine candidatul PSD la Primăria Timișoara, Florin Bîrsășteanu. Ce apel face

0
DISTRIBUIȚI

florin birsasteanuCandidatul PSD Timiș la Primăria Timișoara, Florin Bîrsăşteanu, a cerut public ca primarul Nicolae Robu să găsească o soluție pentru finanțarea CH CSU Politehnica Timişoara, care s-a clasat recent pe locul trei în campionatul naţional de handbal.

Care sunt pericolele nefinanţării CSU Politehnica Timişoara

„Bucuria acestor rezultate a fost umbrită prin neacordarea premiilor din partea Primăriei Timişoara, pentru sportivii echipei de handbal, ocupanţii unui loc pe podiumul campionatului naţional, o performanţă ce s-a realizat în condiţiile în care finanţarea acestei echipe nu s-a comparat în niciun fel cu finanţarea pentru echipa de fotbal recent retrogradată.


Am vorbit astăzi cu antrenorul acestei echipe de handbal performante, care şi-a făcut datoria de coordonator al lotului şi mi-a spus că sportivii sunt nemulţumiţi din cauza unei stări financiare precare, astfel că există riscul de pierdere a celor mai buni dintre jucători, prin diverse transferuri iminente, ce vor duce la destrămare a lotului”, a transmis candidatul PSD Timiș.

Bârsășteanu și-a motivat apelul public prin eșecul ACS Poli care a retrogradat, deși din 2012 și până în prezent a primit nu mai puțin de 25.000.000 de lei de la bugetul local. „Solicit public primarului Robu să evite distrugerea acestei echipe cu care Timişoara se mândreşte, după ce, în 2016, am ajuns să vedem eşecul echipei de fotbal susţinute de municipalitate. Solicit public primarului Robu să nu neglijeze aceşti sportivi merituoşi ai echipei de handbal, chiar dacă toată lumea înţelege supărarea edilului ce îşi vede năruite toate speranţele prin retrogradarea unei echipe pe care a sprijinit-o necondiţionat, chiar şi împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor oraşului.

Pericolul de a pierde o echipă campioană este major, iar măsurile aşteptate trebuie luate imediat, fără ca frustarea cauzată de eşecul din fotbal să lase loc neimplicării sau, mai rău, nepăsării”, a mai transmis Bîrsășteanu. Amintim că după ce Curtea de Conturi a blocat finanțarea echipelor de handbal, rugby, baschet, fotbal și a Asociației Timișoara Capitală Culturală europeană, echipele de sport au fost mutate sub umbrela Club Sportiv Municipal și finanțate de la bugetul local. Însă lipsa banilor s-a soldat cu demisii ale antrenorului de la baschet și ale mai multor sportivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.