Doctor din Timișoara, semnal de alarmă: „În curând vom rămâne fără medici...

Doctor din Timișoara, semnal de alarmă: „În curând vom rămâne fără medici în țara asta”

1
DISTRIBUIȚI

medic1

Semnal de alarmă tras de un doctor din Timișoara. În condițiile în care nu vor fi asigurate un nivel de trai, dar și condiții de lucru decente, România va ajunge să rămână fără medici. Voicu Simedrea mai crede că țara noastră se află într-o situație destul de dramatică. „Majoritatea tinerilor medici sunt debusolați din cauza unui sistem de promovare care nu ține cont de profesionalism, ci de alte criterii. La un moment dat, oamenii cei mai capabili pleacă pentru că nu au perspectivă.


Fac repede acest pas și ne vom trezi, în curând, că vom rămâne fără medici în țara asta”, a declarat Voicu Simedrea.

„România se confruntă cu o criză morală”

Ginecologul timișorean mai spune că, în urmă cu câțiva ani, era destul de greu să pleci din România și să profesezi ca doctor în alte țări europene. Asta pentru că diploma de rezidențiat obținută în România nu era recunoscută la nivel mondial. „Am un prieten care a spălat vase șapte ani de zile în străinătate până i s-au recunoscut diplomele. Acum, diplomele sunt recunoscute imediat și medicii pleacă din țară pentru că România nu le oferă ceea ce ar trebui să primească. În medicină, lucrurile se învață foarte greu până ajungi la o maturitate profesională și acumulezi frustrări dacă nu primești ce dorești”, mai consideră Voicu Simedrea.

Tocmai de aceea, doctorul timișorean spune că ne confruntăm în România, în primul rând, cu o criză morală și apoi cu una financiară. Iar pentru ca tinerii medici să rămână în țară ar fi nevoie de „o ierarhie adevărată a valorilor, un nivel de trai decent și condiții decente de lucru”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.