EPOPEE, nu basme!

EPOPEE, nu basme!

2
DISTRIBUIȚI

cornel biholari

„Făt Frumos” trebuie să-și fi închis ochii și astupat urechile. An de an cei pe care i-a desconsiderat au crescut în ochii altora. De jos, așa cum mulți au considerat că e corect. ASU Politehnica, susținută de „huligani”, „bețivi” sau „bicicliști”-peiorativ în mandatul lui Nicu, a început urcușul de pe fânețele Leucușeștiului și dunele Ictar Budințului. Ostracizați în mod jenant, chiar de cetățeni din propriul oraș, ultrașii timișoreni și-au văzut de drumul lor.

Doare, într-o societate bolnavă, precum cea românească, lucru demonstrat de „n” ori, că o altfel de inițiativă e posibilă. Poate a sa „Poli” s-a dorit performantă și frumoasă, pe bune. Așa cum vor puținii ei fani. Nu doar o jucărie politică.


Am înțeles lipsa de răbdare a unora. Să începi din „Județ”, unde mioarele pasc la doi pași… Poli care a bătut Celticul și-ar dori un urmaș demn. Câți eroi însă nu au fost la început decât niște simpli grăjdari?

„Nebunii”, sunt cei care s-au săturat să meargă pe stadioanele patriei și să fie arătați cu degetul. Pentru Dacia Pitești, Bragadiru, Recaș, nici măcar Freidorf sau Fratelia. Dacă AEK-ul a fost înghițit, cu succes, în combinație cu CSU Politehnica pentru binele fotbalului timișorean, avid atunci de Divizia A. În electoralul 2012 nu mai avea cum să meargă. Fondul era altul, Împăratul de Giulești s-a asigurat de acest lucru. Pentru cei care se întreabă unde a dispărut acel public timișorean numeros. Răspunsul e saturația. O saturație de patroni-salvatori cu rezultate pătate. Iar patronul-primar pe Bega nu merge, nici la bătaie pe tron cu cel de la consiliul județean.

Dacă Timișoara mai e ALTCEVA e și datorită lor, cei care au oferit o alternativă. Există și o lume care s-a săturat de performanță prin orice mijloc. Poli a lor e încă mică, dar a crescut natural, nu a ajuns în B printr-o formulă magică. Secretul? Galeria, parțial, dar, înainte de toate, inițiativa suporterilor pentru suporteri. Și se simte. De la dungulițele discrete de pe tricouri, până la cântecele memorate și de jucători care nu prind lotul. Ei toți sunt Poli! Indiferent de colile A4 pretinse a fi palmaresul alb-violet și închise într-un sertar, fie el și al biroului de prim Făt-Frumos al urbei.

2 COMENTARII

  1. Nu stiu de ce ridicati asa de mult in slavi acest proiect, un proiect care dovedit a nu fi cu mult diferit fata de restul lumii! Sa nu dam uitarii episodul CHISODA, unde s-a incercat o marsavie fara margini, iar inainte de asta, „halta” Gottlob… unde a fost nevoie de retragerea a 2 echipe ca ASU sa urce un esalon mai sus! Sau toate astea nu mai conteaza???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.