Festivalul Etniilor, la ediția a XVI-a. Ce puteți vedea duminică la Muzeul...

Festivalul Etniilor, la ediția a XVI-a. Ce puteți vedea duminică la Muzeul Satului

0
DISTRIBUIȚI
Festivalul Etniilor
Festivalul Etniilor are loc la Muzeul Satului

Festivalul Etniilor, o expresie a diversităţii multiculturale şi a bunei convieţuiri a numeroaselor etnii din Banat, care pune în evidenţă un spaţiu etnofolcloric aproape unic în lume, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie.

Duminică, 29 mai, de la ora 15.00, la Muzeul Satului Bănăţean, alaiul formaţiilor care reprezintă etniile din Banat va porni de la poarta muzeului, marcând începutul festivalului ai cărui naşi vor fi, în acest an, reprezentanţii etniei aromâne.


De la ora 16.30, pe scena din incinta muzeului, va avea loc un spectacol oferit de ansamblurile şi formaţiile prezente în decorul tradiţional al Banatului multietnic.

La festival vor participa fanfara din Recaş, ansamblul de copii şi tineri al Centrului de Cultură şi Artă Timiş, „Huţulii din Banat” – reprezentanţi ai ucrainenilor – cu soliştii vocali Nicolae şi Nicoleta Hriu, ansamblul „Vanghilizmo” din judeţul Constanţa şi Victor Enache, care reprezintă Uniunea Aromânilor, corul „Shalom” al comunităţii evreieşti, ansamblul „Moldavska Cholubicka” din Moldova Nouă al Uniunii Cehilor din Banat, ansamblul „Brest” din Breştea al bulgarilor bănăţeni, ansamblul „Butkos” din Dumbrăviţa al Uniunii Maghiarilor, ansamblul „Edelweiss” din Deta al Forumului German şi ansamblul „Kruna” din Sânmartinu Sârbesc al Uniunii Sârbilor. Invitaţi sunt ansamblul „Ghiocelul” din Giroc, cu dans ţigănesc, şi „Meda Sara” (etnia ţigănească) din Chevereşu Mare.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.