Gabriela Szabo a alergat alături de timișoreni la Crosul Olimpic. Ce ”ștafetă”...

Gabriela Szabo a alergat alături de timișoreni la Crosul Olimpic. Ce ”ștafetă” internațională a fost întâmpinată de marea campioană a României GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
olimpic szabo (13)
Gabriela Szabo a alergat la Crosul Olimpic din Timișoara

Medaliata cu aur de la Sydney 2000 a acceptat invitația organizatorilor Crosului Olimpic de la Timișoara și le-a făcut o surpriză alergătorilor obișnuiți. Cot la cot cu tinerii, Gabriela Szabo a ținut să străbată toți ce patru kilometri ai probei de alergare destinată sportivilor amatori dar cu experiență.

Sute de timișoreni au participant în acest la crosul organizat chiar de Ziua Olimpică și într-un an olimpic, cu start și finish în Parcul Rozelor. Au existat două probe, una de doi kilometri, pentru începători, alta de patru, pentru cei inițiați. Cursa nu a avut scop de întrecere și nu au fost premiați competitorii în funcție de ordinea apariției la finish. Mișcarea a fost motivația principală iar participanții au putut lua parte în schimb la tombola cu premii destinată lor.

Invitata specială a Academiei Olimpice Române – filiala Timiș a fost nimeni alta decât Gabriela Szabo, specialistă la 5000 de metri, campioana olimpică a spus că nu a venit să alerge doar doi kilometri. Mai mult, ea nu s-a pus în fruntea liniei de start, ci a dorit să înceapă cursa-”vedetă” din jurul Parcului Rozelor mai din spate.

”Felicit organizatorii acestui eveniment. Pentru că m-au invitat și pe mine să iau parte la Crosul Olimpic. Ne aflăm într-un an olimpic, mai sunt câteva săptămâni până la începerea Jocurilor Olimpice așa că eu le urez succes sportivilor noștri care deja sunt angrenați în pregătirea olimpică”, a spus Gabriela Szabo după încheierea cursei.

”Cursa păcii” a trecut prin Timișoara

Nu s-a alergat doar pentru olimpism azi în Orașul de pe Bega.


De la Lugoj a sosit o ștafetă inedită cu flacăra păcii. E vorba de Peace Run, fondată de Sri Chinmoy, care promovează prietenia și înțelegerea între popoare. Începută în 1987 anual cursa trece prin 100 de țări. România are și ea reprezentanți. De ziua sa craioveanul Adrian Papuc a alergat 48 de kilometri! Nu e obligatoriu să alergi între orașe, existând o caravană cu automobile care te pot ajuta la nevoie. Cei care participă primesc pe rând torța specială, nu olimpică, specifică cursei. Gabriela Szabo s-a arătat încântată să facă cunoștință cu grupul de alergători nemți, sârbi sau români sosit de asemenea în Parcul Rozelor. Cursa va continua zilele următoare prin Arad și Oradea, apoi va ajunge și în Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.