Timișoara Saracens a gustat LA MAXIMUM succesul obținut acasă în fața ”zimbrilor”...

Timișoara Saracens a gustat LA MAXIMUM succesul obținut acasă în fața ”zimbrilor” din Baia Mare. ”O bucurie pentru noi, un blestem pentru ei”

0
DISTRIBUIȚI
DSCF2957
Grainger Heikell, un tehnician fericit pe banca Timișoara Saracens

Timișoara Saracens RCM arată că defilează pe plan intern după noul tofeu cucerit: Cupa României 2016 în urma unei finale organizate chiar pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Triumful clar al rugbiștilor bănățeni în fața rivalei CSM Baia Mare, scor 37-12, a fost creionat după meci de campionii din teren, cât și de cei de pe bancă. Tehnicianul neozeelandez Grainger Heikell știa sigur cum va sărbători noua realizare pe Bega.

Dacă antrenorul din emisfera sudică era ceva mai reținut înaintea finalei se pare că vorbele conducerii au prins contur prin diferența mare de la final. ”Eram mulțumiți și cu o victorie la un punct, dar băieții au evoluat cum au făcut-o, 25 diferență, și nu pot fi mai mândru decât sunt de ei acum. Încă de la început au fost înfipți în meci, nu mă pot plânge de nimic. Am avut un avantaj confortabil, dar cu Baia Mare nu te poți relaxa. Misiunea a fost să-i țin în priză. Știam că se poate orice, nu voiam să fiu prea entuziasmat pe final. Sunt foarte bucuros și fericit.


Băieții merită toate felicitările. Sunt sigur că vom sărbători mult și din greu, apoi urmează un concediu plăcut și înapoi la treabă pentru iulie. Cu siguranță eu personal voi avea parte de câteva beri, cu siguranță băieții mă vor face să beau din cupă. Deseară e o ocazie bună, precum și în zilele următoare”, spunea Grainger Heikell după ce elevii săi au ridicat trofeul.

”Nu am mai jucat acasă în finală, a fost o presiune, am simțit publicul, dar a fost și o motivație mai mare. Când ne gândim că avem patru trofee din patru în ultima jumătate de an e ceva realizat pe baza muncii bune pe care o depunem în pregătire. Mai e însă loc de îmbunătățiri, sperăm să rămânem pe o pantă descendentă. Nu mi-ar plăcea să fiu acum în locul celor de la Baia Mare, cu siguranță se vor mobiliza mai bine data viitoare”, a mai spus antrenorul ”sarazinilor”.

Vasile Rus, despre victoria cu Baia Mare: ”Arată supremația Timișoarei”

Printre cei mai fericiți componenți a fost Vasile Rus, jucător care a încheiat cu un nou trofeu un sezon în care a avut de tras din cauza accidentărilor. ”Am făcut un joc extraordinar, am câștigat meciul în primele 30 de minute. Fericirea e cu atât mai mare că am câștigat acasă. E a șaptea victorie finală directă cu Baia Mare. E extraordinar, o bucurie pentru noi, un blestem pentru ei. Arată supremația Timișoarei încă de anul trecut, a continuat sezonul acesta cu calificarea în Europa. E un grup bine alcătuit din jucători și staf”, a conchis Vasi Rus.

Alexandru Țăruș a evoluat poate pentru ultima dată sâmbătă la timișoreni. Pilierul e dorit în Franța. ”Chiar am avut un public numeros, a fost alături de noi. Nu am cuvinte. Suntem împliniți, mergem mai departe în Europa, să arătăm adevărata valoare a noastră. Am fost foarte motivați pentru că jucăm acasă și chiar am fost foarte motivați să câștigăm acest trofeu. Încă nu știu exact (n.r. dacă pleacă), Timișoara a fost o familie, îi iubesc pe băieți. Sunt în discuții cu o echipă. Sunt sub contract până în decembrie”, a conchis Țăruș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.