Manifestare la Timișoara pentru susținerea ministrului Culturii Vlad Alexandrescu. Când are loc

Manifestare la Timișoara pentru susținerea ministrului Culturii Vlad Alexandrescu. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

vlad alexandrescu_mMinistrul Vlad Alexandrescu încă nu a demisionat și nici nu a fost demis. În semn de solidaritate cu cel care este văzut de mulți drept un „ghimpe” în coasta „dinozaurilor” din instituțiile de cultură, timișorenii ies azi în stradă. Cei interesați se pot alătura susținătorilor ministrului Culturii azi în manifestare, de la ora 19.00, în fața sediului Direcției pentru Cultură a Județului, pe strada Augustin Pacha, în Piața Unirii din Timișoara.

„De ce s-ar apuca Dacian Cioloş să solicite demisia celui mai credibil (şi sprijinit, real, de societatea civilă) dintre miniştrii Guvernului său? Opera Română, o ştim cu toţii, a fost un pretext. Realitatea e că Vlad Alexandrescu şi oamenii ca el deranjează.


Deranjează proiecte industriale cu cianură solicitând protejarea, în acord cu legea şi valoarea lui, a unui sit istoric remarcabil. Deranjează ieşind de-a dreptul în stradă pentru a împiedica demolarea unor clădiri istorice din Bucureşti. Deranjează oferind o şansă culturii independente / alternative şi îndrăznind să sugereze punerea-în-competiţie a unor fotolii directoriale din Cultură deţinute, de decenii, de aceiaşi «grei» ai culturii, încremeniţi-în-proiect. Deranjează, zilele astea, prin condiţionarea propriei demisii de numirea la Cultură a unui alt om credibil, Corina Şuteu. Pentru că nu, Vlad Alexandrescu ÎNCĂ NU A PLECAT, şi chiar dacă o va face trebuie să ne asigurăm că va fi cu folos. Veniţi, aşadar, ca-n vremurile bune, în fața Direcției Județene de Cultură, pe str. Augustin Pacha, cu câte-un afişuleţ / o pancartă făcut(ă) de mână sau chiar cu mâinile goale, dar cu sufletul plin :). Odată ajunşi acolo, om vedea câţi suntem şi ce-om face – dacă stăm, dacă ne plimbăm, dacă tăcem sau strigăm. Să-i arătăm acestui om că nu e singur. Să le arătăm celor ca el că îi învestim cu încrederea noastră. Iar celor ca Cioloş şi, mult mai important, politrucilor care-l manevrează din urmă, că n-am adormit. Nici pe departe” – acesta e mesajul cu care timișorenii sunt invitați la manifestație.

Evenimente similare s-au anunțat la București, Cluj și Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.