Ochiul Beiului, un colţ de rai în Banat, la mijloc de primăvară....

Ochiul Beiului, un colţ de rai în Banat, la mijloc de primăvară. Cât de frumos este lacul-cameleon care nu îngheaţă niciodată FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1152704732">
Ochiul Beiului
Ochiul Beiului

Nu este la fel de cunoscut precum Cascada Bigăr, însă cei care au ajuns să-l viziteze spun că este la fel de spectaculos. Este vorba de Ochiul Beiului, un colţ de rai din judeţul Caraş-Severin, care pare mai frumos ca niciodată, în această primăvară. Lacul face parte din cele mai fascinante locuri de vizitat din România.

Atracţia turistică se află în Munţii Aninei, în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, şi îi impresionează pe turişti mai ales prin culoarea şi claritatea apei. În această primăvară, Ochiu Bei a fost luat cu asalt de turişti, dar şi de fotografi iubitori de natură care au imortalizat frumuseţea acestui colţ de natură care pare desprins din basme.

Ochiul Beiului nu îngheață

Interesant este faptul că Lacul Ochiul Beiului nu îngheaţă niciodată pentru că temperatura apei este între 4 şi 8 grade atât vara, cât şi iarna, datorită unui izvor care se află în lac şi care împrospătează mereu apa. De asemenea, se spune că este un loc miraculos, pentru că alungă depresia şi stresul, datorită culorii aproape ireale, turcoaz, în care se oglindesc pomii și cerul.

Foto: Daniel Humelnicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.