Performanța lui CH Politehnica Timișoara a crescut în valoare. Handbalul alb-violet, calificat...

Performanța lui CH Politehnica Timișoara a crescut în valoare. Handbalul alb-violet, calificat în a doua competiție continentală. Cum a fost ultima aventură europeană

0
DISTRIBUIȚI
CH Poli Timișoara, pe stomacul gol și cu Dinamo
CH Poli Timișoara, performanță pe stomacul gol

Locul 3 național obținut în acest sezon de CH CSU Politehnica Timișoara a devenit și mai prețios. Elevii lui Pero Milosevic vor evolua în Cupa EHF, a doua competiție europeană ca importanță, după ce Dinamo s-a impus în finala campionatului cu CSM București, deținătoarea Cupei României. Dacă alb-roșii ar fi cedat bănățenii jucau în Cupa Challenge.

Meciul de aseară pentru titlul național a avut deznodământ fericit și pentru timișoreni.


Dinamo a învins CSM-ul cu 25-23, astfel că valoarea medaliei de bronz e ca și una de argint în acest sezon. Poli Timișoara va participa la handbal într-o competiție europeană după opt ani de pauză. Ultima dată, alb-violeții, sub denumirea de CSU Poli-Izometal Timișoara, au fost prezenți în Challenge Cup, ediția 2007-08. Echipa din care făcea parte Șimicu, dar și tânărul Fenici, a avut un parcurs frumos. Căpitanul actual al poliștilor va părăsi însă echipa în această ară. Calificați în runda 3 a competiție de atunci alb-violeții au trecut de elvețienii de la Wacker Thun, scor 26-27 (în deplasare), respectiv 28-24 (acasă). În turul următor, Poli a jucat în optimi cu Fram Reykjavik din Islanda. Ambele manșe s-au disputat în Sala Olimpia din Timișoara. În primul joc a fost victorie: 26-24, pentru ca al doilea joc să fie cedat la un gol: 24-25. În fine, în sferturile competiții Poli-Izometal s-a oprit în fața portughezilor de la Sporting Lisabona, cedând în ambele manșe (22-32 și 21-22).

În Cupa EHF (IHF) Poli Timișoara a fost prezentă ultima dată în ediția 1988-89, când echipa alb-violetă a fost oprită și aici abia în sferturile de finală, de către nemții de la Tu Ru Düsseldorf.

De succesul dinamoviștilor profită și Potaissa Turda, a patra clasată în campionat urmând să evolueze în Cupa Challenge. Succesul lui Poli e cu atât mai apreciat, chiar la nivel național, cu cât a fost obținut pe fondul problemelor financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.