Aleșii locali au decis: Portul Timișoara are administrație. Când va fi pus...

Aleșii locali au decis: Portul Timișoara are administrație. Când va fi pus în circulație primul vaporetto

0
DISTRIBUIȚI
Bega portul timișoara
Portul Timișoara are de astăzi administrație. Foto: Arhivă

Aleșii locali au decis: orașul are, de astăzi, administrație pentru Portul Timișoara. După mai multe discuții în contradictoriu, în cadrul plenului Consiliului Local Timișoara, prin care consilierul PSD Dan Idolu a atenționat că ar fi bine ca timișorenii să decidă modul în care vor fi folosite vaporașele, proiectul a primit votul aleșilor. Concret, Idolu a cerut să știe exact dacă vaporașele achiziționate de la bugetul local vor fi folosite pentru transport în comun sau dacă acestea vor deservi transportul de agrement.

Când va fi pus în circulaţie primul vaporetto

Primarul Nicolae Robu a explicat că nu există nicio problemă legată de vaporașe și că primul din cele trei venite deja va fi pus la apă săptămâna aceasta.


Mai mult, edilul a spus și că este foarte probabil ca vaporașele plătite din bani publici să nu fie extrem de solicitate pentru transportul în comun, motiv pentru care s-ar putea ca transportul să fie făcut mai mult în regim de agrement. Pe Radio Timișoara a apărut o informație conform căreia vaporașele nu ar putea fi puse la apă din cauză că nivelul Begăi ar fi prea scăzut, însă reprezentanții Primăriei Timișoara au negat informația, la fel ca și cei ai RATT, dând asigurări pentru PRESSALERT.ro că nu există nicio problemă și că de la 1 iunie timișorenii se vor putea plimba cu toate vaporașele.

Reamintim că în luna octombrie a anului 2015, primarul Nicolae Robu anunța că „am semnat contractul de furnizare de echipamente pentru transport pe Bega, adică pentru vaporetto. Am avut la dispoziţie 11 milioane de lei, fără TVA, pentru a achiziţiona şapte ambarcaţiuni. La licitaţie au participat două firme, SPAT YARD SRL şi UNICOMP RSL. Am avut o ofertă de 6,9 milioane de lei, şi cealaltă ofertă de 8,5 milioane de lei. Evident că a câştigat prima ofertă şi am economisit 4,2 milioane de lei faţă de cât era plafonul iniţial când am început licitaţia. Firma SPAT YARD a semnat contractul, termenul de finalizare a furnizării celor şapte ambarcaţiuni este de şase luni de la data semnării contractului. Ambarcaţiunile costă circa un milion de lei per bucată, preţ fără TVA”.

Cele şapte vaporetto vor putea numele Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.