PREMIERĂ: zimbri pot fi admirați într-o nouă locație din vestul țării. Unde...

PREMIERĂ: zimbri pot fi admirați într-o nouă locație din vestul țării. Unde a sosit o pereche FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1547058536">
zimbri
Prima pereche de zimbri a ajuns la Grădina Zoologică din Hunedoara.

Zimbri vor putea fi admirați, începând sfârșitul acestei luni, în trei locații din vestul țării. Astfel, timișorenii sunt așteptați nu doar la Hațeg sau Armeniș pentru a vedea cum trăiește cel mai mare mamifer terestru din Europa, ci și la Hunedoara. Ieri, la grădina zoologică din oraș a sosit prima pereche de zimbri. Exemplarele au fost aduse de la o grădină zoologică din Germania și de la o rezervație din Belgia.

Cei doi zimbri, un mascul și o femelă, se numesc Joachim și Spekingur și vor locui într-un spațiu special amenajat. Exemplarele au fost aduse în România cu ajutorul echipei WWF-Rewilding Europe care și-a propus refacerea populației sălbatice de zimbri din țară și prin înființarea unui centru de reproducere la Hunedoara. Puii născuți aici vor fi eliberați în Carpații Meridionali.

„În fiecare zi, pe mapamond dispar cel puțin unsprezece specii și este datoria noastră să ne luptăm pentru acelea pe care încă le mai putem salva. Este în puterea noastră să protejăm animalele sălbatice și habitatele naturale care asigură sanatatea mediului în care trăim!”, spune Alexandru Bulacu, specialist WWF în cadrul inițiativei de resălbticire a zimbrului.

Un număr de 28 de zimbri, din toată Europa, se bucură azi de natura sălbatică a Carpaților Meridionali, mulțumită inițiativei WWF România.

Foto: Primăria Municipiului Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.