Primar bănățean trimis în judecată alături de secretarul instituției. De ce sunt...

Primar bănățean trimis în judecată alături de secretarul instituției. De ce sunt acuzați

1
DISTRIBUIȚI

parchet intrare

Primarul și secretarul unei comune bănățene au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Primarul comunei Copăcele, județul Caraș-Severin – fost viceprimar – Ion Ilie Hîrțauca e acuzat de săvârşirea în concurs real a infracţiunilor de conflict de interese în formă continuată şi fals intelectual, iar secretarul Mihai Mircea Miștianin e acuzat de comiterea infracţiunii de fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că în zilele de 25 februarie și 8 marie 2010, inculpatul Hîrţauca Ion Ilie a participat, în calitate de consilier şi viceprimar al comunei Copăcele (actualmente primar al localității), la luarea unei decizii de valorificare a clădirii remize de pompieri din comuna Copăcele sub forma materialelor de construcţii, „avantajându-l în acest fel pe fratele său, propunând el însuşi preţul de 2.000 lei cu care urma să fie achiziţionată construcţia”.

Hîrțauca nu s-a oprit aici.


„Pe 9 ianuarie 2013, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (n.r. – devenise primar al comunei Copăcele), a semnat şi eliberat o adeverinţă în care a omis cu ştiinţă a insera faptul că pe terenul situat în intravilanul localităţii Ohaba Matnic, în suprafaţă de 2877 mp, există o construcţie (remiza de pompieri), favorizând şi facilitând astfel încheierea contractului de vânzare-cumpărare de către fratele său doar pentru terenul în cauză, deşi acesta a dobândit atât terenul cât şi construcţia”, mai transmit procurorii.

Aceeaşi adeverinţă a fost semnată, în calitate de secretar, şi de inculpatul Miştianin Mihai Mircea, fiind reţinută şi în sarcina acestuia săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Caransebeş.

1 COMENTARIU

  1. Hîrțauca nu e nume din Banat. O fi el primar intr-o localitate din Banat,dar nu e banatean.A fi Banatean nu inseamna o a doua generatie de alogeni…nici o a treia..
    Mai invatati si voi diferentele astea,ca sunteti un ziar din Banat!
    Mis curios daca dati comentariul asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.