Primarul Nicolae Robu, audiat la DNA Timișoara. Vezi cine a mai fost...

Primarul Nicolae Robu, audiat la DNA Timișoara. Vezi cine a mai fost chemat UPDATE 2 Explicaţia dată pe Facebook

5
DISTRIBUIȚI

robu dna7

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a ajuns în urmă cu aproximativ jumătate de oră la sediul DNA Timișoara, unde a fost convocat de procurorii anticorupție. Acesta a venit însoțit, ca de obicei, de șoferul său, care a rămas la parterul clădirii pentru a-l aștepta.

De asemenea, a fost convocat și fostul viceprimar Traian Stoia. Acesta a explicat că a fost chemat la audieri într-un dosar în care se fac verificări legate de modul în care Primăria Timișoara a încheiat contractul pentru telefonie mobilă. „Nu sunt probleme, în acest caz s-au făcut economii de peste 1 milion de euro”, a declarat Stoia, care așteaptă să fie audiat.

Până la acest moment, DNA nu a făcut vreo declarație oficială legată de audierea primarului Robu.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Nicolae Robu a părăsit la ora 11,55 sediul DNA zâmbind. Întrebat de PRESSALERT.ro dacă a fost audiat, primarul Timişoarei a răspuns „sunteţi de prea joasă speţă ca să purtaţi discuţiii cu mine.Când treceţi de purgatoriu, poate mai aveţi o şansă”.

UPDATE 2 Nicolae Robu a scris pe contul său de Facebook „ce am declarat eu nu reprezintă nimic spectaculos, și anume: am arătat că inițiativa și demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobilă în speță au aparținut d-lui Viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primărie cu atribuții de serviciu pe linia respectivă.


Eu nu m-am implicat de niciun fel în ceea ce s-a întâmplat nici pentru demararea procedurii și nici pe parcursul ei, decât cu semnăturile strict procedurale pe documentele aferente, semnături date după ce dl. Viceprimar, la întrebările puse de mine privind legalitatea și beneficitatea, mi-a garantat că se respectă legea 100% și că se fac economii de peste 1 milion de lei la bugetul local. În privința legalității, aveam, în plus, garanția asigurării ei dată de semnăturile directoarei Direcției Economice și reprezentantei Serviciului Juridic”.

Primarul Timişoarei a ţinut că se delimitează „de cei ce acuză DNA și celelalte instituții ale statului atunci când sunt chemați să dea declarații. Trebuie să înțelegem o dată, ca cetățeni ai unui stat de drept –și eu nu cred că are cineva temei să considere România de astăzi drept altceva!-, indiferent de poziția pe care o ocupăm, că este un lucru firesc ca atunci când există sesizări de ilegalitate, instituțiile abilitate să facă investigațiile de rigoare pentru a ajunge la clarificarea lucrurilor”.

5 COMENTARII

  1. Fiti atent la ultimul update: cum poti sa spui asa ceva, ca nu vorbeste cu cei de la press alert ca sunt d eprea joasa speta… Pai acesta este un primar?Pe bune acum…Rusine..Rusine..Rusine!!!!

  2. rusinika! Chiar dacă uraște presa care nu-i proslăvește latele date cu gel estompator obligația civica a lui rrobu era sa răspundă civilizat! Dar la Bocsig nu a avut timp sa-l învețe părintii ce înseamnă buna creștere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.