Semnal de alarmă tras de un specialist din Timișoara: „Echivalentul a șase...

Semnal de alarmă tras de un specialist din Timișoara: „Echivalentul a șase țigări pe zi consumă un nefumător care stă într-un mediu în care se fumează”

0
DISTRIBUIȚI

fum tigara

Fumătorii pasivi riscă la fel de multe lucruri la fel ca cei care trag din țigară zilnic. Asta pentru că își umplu plămânii cu fum chiar dacă nu fumează. În aceste condiții, specialiștii semnalează faptul că fumatul pasiv a devenit o amenințare pentru sănătate.

Consumul de tutun, unul din factorii care contribuie la apariția hipertensiunii arteriale

Medicul Daniel Lighezan, șeful Clinicii de Medicină Internă de la Spitalul Municipal Timișoara, spune că își dorește ca legea antifumat să nu fie modificată.


Asta pentru că tutunul ne afectează sănătatea din ce în ce mai mult. „Sunt un susținător al legii antifumat care a intrat în vigoare în România, pentru că țigările nu au un efect benefic asupra sănătății populației. Potrivit unor date, un om care nu fumează, dar stă într-un mediu în care se fumează, este ca și cum el ar fi consumat cel puțin șase țigări pe zi”, semnalează medicul Daniel Lighezan.

Consumul de tutun reprezintă una dintre cauzele care determină hipertensiunea arterială, principalul factor de risc al bolilor cardiovasculare, cauza celui mai ridicat număr de decese, atât pe plan global, cât și în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.