OPTIMISM la BC Timba Timișoara înainte de turneul de promovare de la...

OPTIMISM la BC Timba Timișoara înainte de turneul de promovare de la Ploiești. Ce partide ale ”urșilor” vor putea fi urmărite la televizor

0
DISTRIBUIȚI
timba (1)
BC Timba se pregătește de turneul de promovare de la Ploiești

”Urșii” vor avea parte de un weekend de foc în încercarea de a reveni în Liga Națională la baschet masculin. BC Timba Timișoara va da piept cu gazda turneului final de promovare, CSM Ploiești, încă din prima zi, vineri, bănățenii sunt însă optimiști în privința șanselor de a se clasa în primele două formații. Celelalte participante, Olimpic Baia Mare și Poli Iași, au de asemenea obiectiv să ajungă pe prima scenă.

”Timba a avut un parcurs relativ bun, în condițiile unei Ligi I puțin diferită. O ligă care a avut anumite reguli destul de complicate pentru situația baschetului românesc. E puțin greu cu șase tineri în lot, în condițiile în care nu prea găsești tineri care să facă față. Într-un campionat cu echipe puternice… Am încercat să construim ceva nou, să învățăm din greșelile făcute în anii de Ligă Națională. Ne-am propus ca și obiectiv turneul final. Să ajungem e cel mai important. Am ajuns cu problemele avute în timpul sezonului. Accidentarea lui Baczo Balazs, e încă sub contract, sper să revină. Problema jucătorului american plecat peste noapte. Am ajuns într-un final la turneu. Un turneu echilibrat, toate patru își doresc promovarea. În urma discuțiilor, proiectelor, Timba e pregătită de Liga Națională, deci vom avea obiectiv promovarea la turneu”, a declarat Sebastian Răducanu, președintele BC Timba.

Conducerea clubului e per total mulțumită după un sezon de B care pare că a reglat lucrurile și din punct de vedere financiar. ”Sunt mai multe discuții, oameni care vor să vină alături de noi și cu care vom relua discuțiile. Probabil chiar de săptămâna viitoare. Depinde ce se întampla și la turneu. Timba nu e o prezență pasageră în baschetul românesc. Există viață și după turneu chiar dacă rezultatul nu va fi cel dorit. Pasiunea pentru baschet e ceea ce ne-a unit. Situația clubului e în acest moment stabilă, solidă, nu ne-a lipsit nimic. Am avut aceste accidentări. Mereu câte unul cu diverse probleme. Suntem un club sudat și vom da tot ce putem în acest weekend la Ploiești. Fiecare meci e foarte important. Vineri, cu gazdele. Un meci care poate da sensul turneului. Sâmbătă poate fi mai important chiar dacă prima zi nu va fi încununată cu un succes. Nu există probleme de efectiv, băieții sunt dornici să vină cu un succes din Ploiești. Le mulțumim celor care au fost alături de noi. Circa 250 de spectatori constant. M-aș bucura ca Timișoara să aibă două echipe de baschet în LNB, e o onoare pentru toți care spun că iubesc Timișoara. Ar trebui să punem preț pe aceste lucruri și să încercăm să ajutăm cu ce putem sportul. Pentru că e dezastruoasă situația în care s-a ajuns… Eu mă mir că au stat mulți alături de noi, sunt 5-6 firme care ni s-au alăturat în liga secundă”, a mai spus Răducanu.

Bogdan Murărescu, antrenor Timba: ”E normal să plecăm cu șansa a patra”

Timba și-a asigurat prezența la turneul final după o victorie la ”masa verde” cu codașa Cuza Brăila, echipă care nu s-a mai prezentat în Banat.


Dacă pe teren propriu ”urșii” au fost o nucă tare în ”semifinal”, bănățenii au avut și jocuri mai moi afară, care i-au pus în spatele celorlaltor calificate.

”E normal să plecăm cu șansa a patra, dar la un turneu final nu contează cu ce șansă pleci, cum te prezinți la ora fiecărui joc. Echipele sunt foarte echilibrate, avem armele noastre și minusurile pe care încercăm să le mascăm, sperăm să fim mentali 100% pregătiți, aici cred că se va face diferența”, a spus Bogdan Murărescu. Acesta nu s-a arătat deranjat că timișoreanul Dan Ionescu a ajuns pe banca celor de la Olimpic Baia Mare, ”nu am nicio problemă legată de acest aspect”. Timba a mai fost prezentă în trei turnee finale de baraj pentru LNB, câștigându-l pe ultimul la care a participat: ”E poate un plus, experiența turneelor. Avem ceea ce trebuie, vom vedea la nivelul jucătorilor… Liga e instabilă emoțional, pentru că sunt șase copii la fiecare echipă. E un șoc pentru majoritatea dintre ei, jucăm totuși pentru promovarea în prima ligă. Noi credem că i-am pregătit destul de bine”, a adăugat Murărescu.

”Urșii” au disputat un amical cu Vojvodina în Serbia, dar ”nu s-a ținut scorul, probabil am pierdut”. Unul dintre jucătorii-cheie ai galben-negrilor provine chiar de la vecinii de peste graniță. ”Liga secundă nu e așa de rea. E regula cu jucătorul U23, nu e același nivel ca prima. Suntem pregătiți, trebuie să câștigăm măcar două jocuri, echipa e pregătită. Eu cred că noi suntem mai puternici… Ne-am pregătit de luni de zile pentru acest moment. Am jucat cu Ploieștiul, va fi un meci important, pentru că au jucători tineri buni. Ne concentrăm pe primul meci, care e cel mai important în acest moment pentru noi”, a conchsi Dejan Kovacevic.

Jocurile de vineri, 27 mai, și duminică 29 mai, vor fi transmise pe Digisport. Timba debutează în prima zi la ora 19.30 (Digi 2) în fața Ploieștiului. În ultima zi ”urșii” vor întâlni de la ora 18.00 (Digi 3) Iașiul.

Programul turneului de baraj:

27 mai
CSM Ploieşti – BC Timba Timişoara
Municipal Olimpic Baia Mare – Politehnica Iaşi
28 mai
Politehnica Iaşi – CSM Ploieşti
BC Timba Timişoara – Municipal Olimpic Baia Mare
29 mai
CSM Ploieşti – Municipal Olimpic Baia Mare
Politehnica Iaşi – BC Timba Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.