Timişoara cântă gospel! Spectacole caritabile cu amatori şi profesionişti FOTO

Timişoara cântă gospel! Spectacole caritabile cu amatori şi profesionişti FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-306096030">
Timişoara Gospel Project
Timişoara Gospel Project

Cea de-a 12-a ediţie a proiectului Timişoara Gospel Project – care de această dată se desfăşoară sub genericul Songs Of Deliverance, a programat sâmbătă seara un concert extraordinar în Sala Capitol, unde peste 100 de corişti au oferit o seară minunată tuturor celor prezenţi. Evenimentul continuă şi astăzi, duminică, în aceeaşi locaţie de la ora 19.00.

Ambele reprezentaţii sunt cu intrare liberă şi donaţii libere în beneficiul exclusiv al Centrului De Îngrijire Paliativă „Casa Milostivirii Divine“. Cele două concerte spectaculoase au fost pregătite într-o singură săptămână de repetiţii zilnice şi intensive, sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz. Timişoara Gospel Project, iniţiat în 2005 de Dominic Samuel Fritz, a evoluat de la ediţia pilot cu 10 corişti şi un pian la ediţia jubiliară de gospel simfonic cu orchestra Filarmonicii „Banatul” şi 160 de oameni pe scenă în 2014. TGP este un cor cu o viaţă de fluture, care trăieşte zece zile pe an, renaşte în fiecare an cu o nouă componenţă şi îşi desface aripile în toată splendoarea preţ de două concerte care vrăjesc publicul până în punctul de a contamina unii spectatori care apoi se înscriu în cor la următoarea ediţie. Din 2007 acest proiect unic şi reprezentativ pentru spiritul Timişoarei, care reuneşte corişti amatori de toate vârstele, ocupaţiile, etniile şi confesiunile, este dedicat aceleiaşi cauze bune, strângerea de donaţii pentru Hospice-ul “Casa Milostivirii Divine”, singurul de acest gen din vestul ţării.

Asociaţia Culturală TGP a fost fondată în 2012 de mai mulţi participanţi la Timişoara Gospel Project, cu scopul de a promova valori spirituale şi sociale prin artă şi si-a asumat misiunea de a organiza proiecte culturale accesibile tuturor, care aduc împreună oameni din medii sociale diferite.

„Mulţumim publicului de aseară, care a umplut sala şi ne-a susţinut şi a trăit cu sufletul la gură tot concertul împreună cu noi, deşi erau nenumărate evenimente de înaltă ţinută în oraş. Apropo, mulţumim minunatei soliste Ana Kui că de la Concert Beck Corlan – Asfalt Muzical, care a început la 6 PM şi s-a terminat la 7.30, a fugit să cânte şi cu noi la Filarmonica Banatul. Mulţumim excepţionalilor artişti instrumentişti Eduard Bogdan, Cornel Olar, Iancu Paul şi Sergiu Cătană că n-au ezitat să cânte (pro bono!) cu nişte amatori şi că au transfigurat şi corul şi publicul cu magia muzicii lor, iar pe noi coriştii, ne-au făcut să ne simţim şi noi artişti pentru o seară. Mulţumim lui Petre Ionuţescu, Lucian Oros şi Trupa FM că au răspuns şi ei fără ezitare minunatei noastre managere de band TGP, Carmen Cocora şi ne-au pus cu generozitate la dispoziţie săli de repetiţii pentru band în ultimul moment. Surpriza serii de duminică este Petre Ionuţescu. Partenerul nostru media AltRadio (un radio făcut din pasiune pentru jurnalism de cei mai sufletişti oameni de radio ever Mona Szucsik, care e şi altista în cor la TGP şi Szücsik Cristi Sorin, care a cântat şi el la başi anul trecut) va transmite în direct concertul din aceasta seară“, au anunţat organizatorii.

Foto: Petru Cojocaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.