Concerte caritabile cu peste 100 de corişti amatori la Timişoara Gospel Project

Concerte caritabile cu peste 100 de corişti amatori la Timişoara Gospel Project

0
DISTRIBUIȚI
Timisoara Gospel Project
Concert Timisoara Gospel Project la Filarmonica Banatul

Asociaţia Culturală TGP invită publicul timişorean la un nou concert extraordinar de gospel în acest week-end.

Ediţia a XII-a Timişoara Gospel Project vine în 2016 cu „Songs of Deliverance”. Spectacolele vor avea loc la Filarmonica „Banatul”, sâmbătă 28 mai, la ora 20.00, şi duminică, 29 mai, la ora 19.00. Ambele reprezentaţii sunt cu intrare liberă şi donaţii libere în beneficiul exclusiv al Centrului De Îngrijire Paliativă „Casa Milostivirii Divine”. Cei 100 de corişti amatori entuziaşti vor fi acompaniaţi de un band rock de profesionişti cu muzica în sânge. Line-up-ul din acest an îi aduce împreună pe scenă pe pianistul Eduard Bogdan, chitaristul Cornel Olar, basistul Paul Iancu şi percuţionistul Sergiu Cătană. Toată această aventură muzicală pentru o cauză bună – două concerte spectaculoase pregătite într-o singură săptămână de repetiţii zilnice şi intensive, se desfăşoară sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz.

„Va fi un spectacol cu multe surprize, cu un stil uşor diferit de cel din anii trecuţi, în spiritul titlului concertului.


O muzică aducătoare de pace şi speranţă, de bucurie şi comuniune spirituală între oameni într-o lume sfâşiată de tragedii şi războaie. O muzică înălţătoare a cărei frumuseţe este hrană şi balsam pentru suflet”, a dezvăluit dirijorul german, care este şi preşedintele Asociaţiei Culturale TGP.

Timişoara Gospel Project, iniţiat în 2005 de Dominic Samuel Fritz, a evoluat de la ediţia pilot cu 10 corişti şi un pian la ediţia jubiliară de gospel simfonic cu orchestra Filarmonicii „Banatul” şi 160 de oameni pe scenă în 2014. TGP este un cor cu o viaţă de fluture, care trăieşte zece zile pe an, renaşte în fiecare an cu o nouă componenţă şi îşi desface aripile în toată splendoarea preţ de două concerte care vrăjesc publicul până în punctul de a contamina unii spectatori care apoi se înscriu în cor la următoarea ediţie. Organizatorii de altfel avertizează că TGP dă dependenţă, spectatorii riscă cel puţin să cânte pe stradă după concert.  Din 2007 acest proiect unic şi reprezentativ pentru spiritul Timişoarei, care reuneşte corişti amatori de toate vârstele, ocupaţiile, etniile şi confesiunile, este dedicat aceleiaşi cauze bune, strângerea de donaţii pentru Hospice-ul „Casa Milostivirii Divine”, singurul de acest gen din vestul ţării.

Asociaţia Culturală TGP a fost fondată în 2012 de mai mulţi participanţi la Timişoara Gospel Project, cu scopul de a promova valori spirituale şi sociale prin artă şi si-a asumat misiunea de a organiza proiecte culturale accesibile tuturor, care aduc împreună oameni din medii sociale diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.