Timișoara Saracens vrea să evite emoțiile cu Baia Mare în confruntarea pentru...

Timișoara Saracens vrea să evite emoțiile cu Baia Mare în confruntarea pentru Cupă de pe ”Dan Păltinișanu”. Președintele FR Rugby, Haralambie Dumitraș, a vorbit despre forța finalistelor

0
DISTRIBUIȚI
saracens (2)
Haralambie Dumitraș (foto, dreapta), șeful FRR, a vorbit înaintea finalei Cupei României

A mai rămas o zi până la finala de pe ”Dan Păltinișanu” dintre Timișoara Saracens și CSM Baia Mare. Cele două rivale se revăd în duelul pentru noul trofeu al Cupei României. Bănățenii își păstrează încrederea din ultimul timp și își doresc o victorie clară în fața maramureșenilor, deveniți practic principalii rivali pe plan intern.

”Pentru Timișoara obiectivul principal a fost calificarea în grupele Challenge Cup. Al doilea obiectiv, ni l-am îndeplinit, finala, al treilea e și câștigarea finalei. Nu avem cum să ne mulțumim doar cu participarea. E a șaptea finală, vrem să fie 7-0 în duelurile decisive cu Baia Mare. Vrem să câștigăm categoric, să nu existe la final întrebări vizavi de victoria noastră, să fie concludentă și să ne pregătim apoi de vacanță… Baia Mare vin cu un orgoliu mare, nu au mai câștigat finale cu noi, vor revanșa, dar mâine la Timișoara nu vor avea șansa, sunt convins. Mă aștept ca băieții să lupte pentru fiecare centimetru de teren. Și băieții să ridice cupa în fața suporterilor acasă, un moment care trebuie exploatat. Suntem la mijlocul unei decade. Am câștigat trei campionate… următoarea decadă trebuie să însemne rezultate în Europa, mai avem mult de lucru. Să fim cea mai de succes echipă a României”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens RCM.

Tehnicianul Grainger Heikell a avut o singură problemă în săptămâna premergătoare jocului. Nu va putea miza pe Gabriel Conache, accidentat la antrenamente, în rest lotul din semifinale e valid și acum. ”Sunt emoții, entuziasm. Băieții vor evolua în fața propriilor prieteni, familii. E o presiune în plus, dar avem oportunitatea, e motivant, e și presiune. Băieții de abia așteaptă să evolueze. Ne-am cocentrat săptămâna aceasta pe recuperare. Sperăm ca antrenamentul căpitanului va fi cireașa de pe tort a pregătirii noastre. Am mai fost în astfel de situații, meciuri KO, decisive, echipa știe la ce să se aștepte.


Va fi o provocare. Fiecare echipă dorește să ne bată datorită etichetei noastre… Suntem încrezători că dacă ne concentrăm 100% ne vom asigura trofeul… Jocurile cu Baia Mare au fost strânse. Sunt meciuri fizice, ne-am pregătit. Cred că va fi strâns și acum”, a spus Grainger Heikell.

”E un meci pe care îl vom disputa acasă, sper să fie cât mai mulți suporteri. Cred că echipa merită acest lucru. Tot ce am făcut îi aduc mai aproape de noi. Am avut o săptămână bună. Nu vrem să le dăm satifacția să plece cum au plecat data trecută. Vin cu o foame foarte mare. Noi creștem și vrem să avem un adversar mult mai puternic pentru a deveni și noi puternici”, a precizat Stelian Burcea, căpitanul bănățenilor. Întrebat de cât de entuziasmant poate fi jocul ce tinde să devină derby ”etern”, Burcea a adăugat: ”Știm cu ce vor veni, ne cunoaștem, în finală au ajuns cele mai în formă echipe, nu era corect să fie altele. A devenit un derby al României în rugby, asta e realitatea. Singurul lucru cu care poate veni e dorința de trofeu… Această echipă a ajuns la maturitatea necesară pentru astfel de finale. Echipele întâlnite în calificările Challenge Cup au alt profil, sunt sigur că finala se va ridica la acel nivel”.

Haralambie Dumitraș, despre finala Timișoara – Baia Mare: ”Sentimentul e împărțit”

Astăzi se așteptau și declarații de la băimăreni, cei de la CSM Știința se pare că și-au întârziat sosirea pe Bega. A vorbit însă președintele FR Rugby. Haralambie Dumitraș a lăudat ambele echipei pentru progresul lor. Acesta a subliniat că și-ar dori în viitor două reprezentate pe plan european după modelul timișorenilor, prezenți acum în premieră în grupele Challenge Cup, s-a avansat și ideea ca a doua cea mai bună din țară să evolueze și ea la baraj. Despre finala Cupei de mâine Dumitraș a specificat că are sentimentele împărțite. ”E o recompensă a eforturilor de la începutul anului. Ne dorim să asistăm la un spectacol. Va fi o avanpremieră, pentru că ne dorim ca meciul naționalei din noiembrie să fie organizat în orașul de pe Bega. Le urez succes ambelor echipe… E complicat, o pleiadă de jucători ai naționalei vor fi pe teren. Sentimentul e împărțit, în cele două evoluează cei mai buni jucători. Sunt echipele care ne-au făcut să visăm… Cred că profesionalismul a adus mai multă rigoare… Dacă vom continua să aducem echipe precum Fiji, Japonia, echipele franceze sau engleze, veți vedea că o să vină publicul. Eu le mulțumesc cluburilor din Baia Mare și Timișoara pentru că iau jucători tineri, cu potențial”, a conchis Dumitraș.

Bănățenii își doresc să creeze un adevărat eveniment dedicat rugby-ului în jurul finalei. De la ora 18.00 pe ”Dan Păltinișanu” va cânta fanfara Big Band, va fi și o defilare a participanților în programul Rugby4schools. Marea finală va începe la ora 18.30. Arbitrul partidei e Vlad Iordăchescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.