Timișoara Saracens se impune în ”testul” din Cupă cu Steaua. Bănățenii se...

Timișoara Saracens se impune în ”testul” din Cupă cu Steaua. Bănățenii se pregătesc de ”turnirurile” pentru finala de acasă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
saracens rcm (4)
Timișoara Saracens are ocazia să cucerească un nou trofeu

Devenită aproape fără sens, restanța din Cupa României cu CSA Steaua a fost până la urmă un test util pentru bănățeni. Timișoara Saracens RCM a câștigat cu 13-3 (10-3) după un joc cu un singur eseu, cel reușit de Steve Shennan. Duminică, campionii revin pe terenul din Ronaț pentru duelul cu CSM Olimpia pentru un loc în semifinalele competiției.

Saracens RCM a început fără câteva piese de bază, unii jucători resimțind accidentări, cât și cu apariții mai rare, precum Kefu Ikamanu ori Sioeli Nau. Steaua a abordat și ea jocul într-o manieră asemănătoare, mai mult cu gândul la semifinala, probabil, tot cu bănățenii. Oaspeții puteau deschide scorul după un sfert de oră, dar Ionuț Niacșu nu a găsit spațiul dintre bețe din lovitură de pedeapsă. Replica timișorenilor a fost puternică iar peste cinci minute Shennan găsește, caracteristic, spațiul de alergare pe partea stângă și culcă balonul în terenul de țintă. Calafeteanu a transformat pentru 7-0. Jocul nu a fost însă apoi foarte ușor pentru amfitrioni. Popârlan vede ”galben” și peste două minute (29) Niacșu reduce din diferență dintr-o penalitate din zonă centrală. Deși în inferioritate, elevii lui Grainger Heikell restabilesc diferența de șapte puncte înainte de pauză, prin Calafeteanu din lovitură de pedeapsă.

Partea secundă a fost mai săracă în puncte, în ciuda încleștărilor. Singura reușită i-a aparținut lui Calafeteanu, care a transformat o nouă penalitate, din apropiere de această dată (min. 47). Steaua a evoluat și ea zece minute în inferioritate în mijlocul mitanului, dar ”sarazinii” s-au folosit de timp pentru a-i vedea la lucru tineri precum Simionescu, Fl. Popa sau Pretorius, și care nu au lăsat o impresie rea.

În ciuda victoriei Timișoara Saracens rămâne pe locul 2 la finele jocurilor Grupei I valorice, la egalitate de puncte cu Baia Mare (24 pt.), câștigătoare în duelul direct. Oricum, sferturile erau deja trasate de FRR iar bănățenii vor primi sâmbătă, de la ora 11, vizita celor de la CSM Olimpia București.

Timișoara Saracens RCM: Militaru, Căpățână, Țăruș, Popârlan (cpt.), Drenceanu, Ianuș, Ikamanu, Gorcioaia, Calafeteanu, J. Rose, Shennan, Umaga, Nau, Fonovai, Fercu. Au mai intrat: Nabalei, Fl. Popa, S. Mariș, V. Rus, Mahe, Mureșan, Simionescu și Pretorius.

”Au fost greșeli”

Timișorenii au recunoscut că jocul lor nu a fost azi la cel mai înalt nivel.


”A fost un meci greu, Steaua e o echipă dificilă, au fost multe greșeli. Important e că am bătut, mai avem de făcut îmbunătățiri. Urmează jocul cu CSM Olimpia. Orice se poate întâmpla în astfel de meciuri, azi nu am jucat așa de bine. Arbitrii au intervenit des, multe erori. Nu e ideal, am odihnit jucătoir, avem accidentări, va fi dificil cu două antrenamente și joc din nou. Jucătorilor le place să evolueze aici, în fața prietenilor și suporterilor, așa cum o vom face în următoarele jocuri de play-off”, a declarat Grainger Heikell, antrenorul Saracens RCM.

”E o victorie muncită, am încercat să marcăm. Am vrut să ne pregătim oarecum pentru sferturi, semifinale și finala pe care ne-o dorim. S-au văzut greșeli. Acesta a fost scopul jocului de azi cred, să vedem unde suntem deficitare. Ne așteaptă meciuri grele. Suntem norocoși că jucăm acasă”, a punctat Valentin Popârlan, căpitanul echipei în acest joc. Tot ca un test a fost recepționat jocul și de către adversari. ”A fost un test important pentru noi. Au fost odihniți jucători, o formulă mai tânără. Avem speranțe că putem face o surpriză în semifinale. Timișoara e o echipă puternică, omogenă, formează un grup, dar astăzi le-a lipsit ceva, vor analiza antrenorii lor. Așa am simțit din teren”, a conchis Cristi Cornei, căpitanul Stelei.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.