Timișoreanul Horia Colibășanu nu renunță: „atacă” din nou Manaslu, în Himalaya, pe...

Timișoreanul Horia Colibășanu nu renunță: „atacă” din nou Manaslu, în Himalaya, pe o rută care nu a mai fost urcată niciodată

0
DISTRIBUIȚI
horia colibasanu manaslu
Fotografia de vârf a alpinistului Horia Colibășanu pe Muntele Manaslu.

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu nu are de gând să se întoarcă acasă din Himalaya. Asta deși, în urmă cu o săptămână, a reușit să urce pe vârful Muntelui Manaslu (8.163 metri) alături de colegul său slovac, dar pe ruta standard, după 13 ore de efort. Chiar dacă Horia Colibășanu spunea că „a fost cea mai extenuantă ascensiune”, temerarul român nu se lasă și vrea să ducă la bun sfârșit planul inițial: acela de a stabili o premieră, urcând pe Manaslu pe o rută nouă.

„Povestea Manaslu merge mai departe. Urmează tentativa de rută nouă, pe fața nordică. Astăzi, echipa se afla din nou la baza muntelui, dar de data aceasta pe fața nordică, în Samdo”, au anunțat, ieri, administratorii paginii de Facebook a alpinistului timișorean.


„Mâine plecăm spre ghețar. Totul OK”, a transmis,  tot ieri, Horia Colibășanu prin satelit.

manaslu
Horia Colibășanu încearcă să cucerească Muntele Manaslu pe o rută nouă.

O rută nouă este o porțiune a muntelui care nu a mai fost urcată în toată istoria lui. Ascensiunea se va face în stil pur, fără utilizarea oxigenului artificial, considerat „dopaj”, și fără șerpași/ghizi de altitudine, cum utilizează expedițiile comerciale și turiștii. Manaslu este considerat unul dintre cei mai periculoși munți de 8.000 de metri din lume, având o rată de mortalitate de 9,9%, de trei ori mai ridicată decât pe Everest (8.848m), cel mai înalt și promovat munte din lume.

Horia Colibășanu a mai urcat cu succes Muntele Manaslu în 2006, pe ruta standard. Timișoreanul are cele mai multe vârfuri de 8.000 de metri atinse din România – șapte – , printre care se numără K2 (8.611m), Annapurna (8.091) și Dhaulagiri (8.167m), aflate în Top 5 vârfuri de 8.000 de metri mortale din lume.

muntele manaslu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.