Un nou Timișoara Saracens – Steaua în Cupă, de această dată cu...

Un nou Timișoara Saracens – Steaua în Cupă, de această dată cu ”miză”. Stelian Burcea APRINDE duelul pentru un loc în finala de pe ”Dan Păltinișanu”

0
DISTRIBUIȚI
saracens rcm (5)
Timișoara Saracens a învins-o pe Steaua și în urmă cu nouă zile

Timișoara Saracens RCM mai are doar un pas pentru a-și îndeplini unul dintre puținele vise neconcretizate până acum. Elevii lui Grainger Heikell au oportunitatea de a juca, practic, acasă ultimul act din Cupa României, dacă trec duminică, din nou, de CSA Steaua. Bucureștenii au venit din timp în Banat pentru pregătirea partidei din semifinale iar Stelian Burcea consideră că aceștia resimt anii fără glorie.

Datorită ”ideii” FRR rugbiștii bănățeni au jucat aproape degeaba meciul din grupă cu CSA Steaua, câștigat cu 13-3. Acum însă Saracens RCM are parte de un meci care va fi abordat cu totul și cu totul altfel, de ambele tabere.  ”Timișoara Saracens se află în fața celui mai important meci din acest an. Un meci foarte greu, eliminatoriu. Steaua a reprezentat mereu un adversar incomod, datorită stilului. Ei vin după o perioadă destul de lungă în care nu au mai câștigat nimic. Își doresc mult victoria, dar noi ne-o dorim și mai mult. La final rezultatul ar trebui să fie în favoarea noastră. Steaua a venit de joi în Timișoara, arată acest lucru cum abordează jocul, vor să se acomodeze. După meciul de la Iași de anul trecut, câștigat în prelungiri dar dominat în totalitate de noi, vin cu un orgoliu foarte mare. Toate aceste elemente vor concura la a avea un meci spectaculos. E o motivație suplimentară jucarea finalei în fața suporterilor”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens RCM.

Tehnicianul Grainger Heikell era mulțumit că nu au apărut noi accidentări și misiunea sa principală pare cea de a-și ține elevii cu picioarele pe pământ după încă un sezon fantastic. ”E încă un meci din faza KO, un meci greu pentru noi.


Am jucat de curând cu Steaua, știm că ne așteaptă un meci greu, va trebui să fim în formă pentru a ne impune. Am avut succes anul acesta, la fel și anul trecut, dar dacă ne complacem putem da greș. Am vorbit de acest lucru, vom mai vorbi pentru a fi siguri că vom da totul pentru a ne impune. Ce mă bucură e că nu avem accidentări serioase recent. Ultimul antrenament sper că va fi cireașa de pe tort pentru a avea echipa la maximum”, a spus Grainger Heikell.

Stelian Burcea, înainte de jocul cu Steaua: ”Au strâns multă frustrare”

Căpitanul bănățenilor ”a aprins” semifinala considerând că modul de pregătire al jocului de către steliști arată și lipsa de bucurii din vitrina echipei armatei, în ultima perioadă. ”Am pășit în fazele finale, această semifinală cu Steaua e cel mai important meci din această competiție pentru noi până acum. Obiectivul nostru e să câștigăm Cupa, o poți face doar dacă joci finala. Presiunea e pe noi. Suntem deținătoarea trofeului. Nu e greu să-l câștigi, ci să-l păstrezi. Avem un lot cu suficientă experiență, care știe ce înseamnă finala, mai ales una pe teren propriu, pe care ne-am dorit-o. Va fi dificil, dar suntem conștienți de dificultatea partidei. Faptul că Steaua a venit de atâtea zile, vin hotărâți, probabil au strâns frustrare în acești ani prin lipsa trofeelor. Mai ales după acea finală pierdută cu noi. Noi suntem pregătiți, așteptăm lumea să vină să ne vadă, jucăm acasă și vreau să simțim acest lucru”, a subliniat Stelian Burcea.

Dușan Filipaș nu se așteaptă la o surpriză în cealaltă semifinală, dintre Baia Mare și Dinamo. ”Meciul precedent cu Steaua a fost fără miză. Când nu există nu poți să scoți maximum. Nu e de referință… Nu cred că se va produce o surpriză, dacă se va produce, ar fi o mare surpriză. Să bată Dinamo la Baia Mare ar fi una dintre cele mai mari surprize în rugby din ultimii ani”, a conchis ”vice”-le clubului.

Nu va fi singurul duel Timișoara Saracens – Steaua în acest weekend. Tot duminică, dar de la 9.00, echipele U20 se întrec pe terenul CSS Bega din Calea Circumvalațiunii, locație unde de altfel s-au pregătit seniorii roș-albaștrilor, în condițiile în care terenul din Ronaț a fost afectat de ploaie. ”Partida-vedetă”, din semifinalele Cupei României, se va disputa duminică, de la ora 13.00 (Dolce) pe arena ”Gheorghe Rășcanu”. Finala competiției e programată pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în data de 21 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.