Singura apă minerală de trei stele din România este în Banat. Vezi...

Singura apă minerală de trei stele din România este în Banat. Vezi SECRETELE apei cu aur și argint, Aur’a

0
DISTRIBUIȚI

01_resizeTrei oameni de afaceri timișoreni au inaugurat în luna iunie o fabrică de apă minerală unică, în localitatea Ocna de Fier din județul Caraș-Severin. Apa Aur’a are un PH alcalin și conținut de aur și argint, fiind unica din România care e în mod natural îmbogățită astfel.

Ca parametri de calitate şi proprietăți, Aur’a depășește toate apele aflate pe piața românească, chiar şi pe cele ale unor mari grupuri internationale, fiind comparabilă cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume. „Ne poziţionăm ca o apă de top, respectăm un standard, oferim un produs corect şi de o calitate extraordinară, plecăm pe un drum greu, dar avem încredere că facem ceea ce trebuie. Numele este o combinaţie : «aur» – aur pe care îl conţine apa şi «a» de la argint, de asemenea un element prezent în această apă. Cele două îi dau practic valenţele care o fac atât de specială”, a declarat Horațiu Rada, unul dintre cei trei investitori.

AUR'A

Aur’a este o apă alcalină – pH-ul de 8,25 este primul indiciu care certifică proprietăţile acestei ape, alcalinitatea fiind garanţia unei hidratări corespunzătoare a organismului uman; este sursă de energie – alcalinitatea naturală atrage după sine îmbogăţirea cu coloizi de aur şi argint, resurse aflate în adâncurile munţilor din zonă, pe lângă calciu, magneziu sau potasiu; este microbiologic pură – nu conţine bacterii, materii organice, metale grele şi nici concentraţii de nitriţi şi nitraţi; este îmbuteliată conform standardelor de calitate, într-o fabrică nouă şi modernă, pe o linie complet automatizată. Sticla este realizată de Vetropack – unul dintre cei mai importanti producători de ambalaje de sticlă din Europa.

Apa Aur’a are deja şi prima recunoaştere internaţională de la International Taste & Quality Institute – iTQi Bruxelles, după ce pe data de 2 iunie a.c. a avut loc în capitala Belgiei ceremonia de decernare a distincțiilor Superior Taste Award 2016, conferite de juriul prestigiosului Institut Internaţional pentru Gust şi Calitate ( www.itqi.com). AUR’A a primit trei stele – maximum posibil, fiind prima şi singura apă românească premiată astfel.

Horatiu Rada - Cercle Royal Gaulois BruxellesAur’a Mineral Water, compania care deține fabrica, are trei acţionari – Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu.


Horaţiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înfiinţat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcţiile civile, care a trecut ulterior și la realizarea branșamentelor şi a construcţiilor de reţele electrice.

Alături de partenerul şi asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor şi au trecut şi la lucrări de infrastructură, suprastructură şi hidroizolaţii. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 – 7 milioane de euro. Horaţiu Rada a fost în 2006 preşedinte al Federaţiei Patronale din Energie, iar în 2004 a înfiinţat Asociaţia Patronală din domeniul energetic din zona de vest – Energobanat. Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniu turistic, în cel al serviciilor medicale și de producţie a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional la Rio Bucovina.

Horatiu Rada alaturi de presedintele juriului ITQI

Cei trei oameni de afaceri au hotărât să investească în acest domeniu când Horațiu Rada a primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar a constatat că tehnologia de producție și condițiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar prețul cerut era mult prea mare. „Din toată această poveste a rămas doar ideea că o investiţie în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama că un business în domeniu e o oportunitate, dar am știut că e nevoie de altceva, ceva corect şi serios, calitativ şi care să aducă o noutate într-un domeniu aproape saturat”, spune Horațiu Rada.

După trei ani de căutări prin Munții Banatului, după discuţii cu localnici, geologi, pasionați de natură și după cercetări prin văi, păduri și peşteri, au luat legătura cu profesorul Gheorghe Rogobete şi cu geologul Constantin Gruescu și, împreună, au localizat mai multe izvoare care au intrat într-un proces de analiză, iar în final, Ursoanea a fost izvorul câștigător, după mai multe serii de analize realizate în laboratoare specializate din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București, dar și din Germania.

Horatiu Rada - standul RO International la Ningbo China

Investiția celor trei face parte dintr-un proiect de 5 milioane de euro. Prima etapă, care a inclus lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizaţiile, hala de producţie, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar și construcția efectivă şi amenajările, a fost gata în luna februarie a acestui an.

Fabrica a început să producă în luna iunie și are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună. Aproximativ 80% din producție se exportă și există deja contracte de distribuţie pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar și pentru mai multe țări din Asia, printre care și China. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.