Din ”Județ” în Liga a II-a, FANTASTICA aventură alb-violetă în imagini. Vezi...

Din ”Județ” în Liga a II-a, FANTASTICA aventură alb-violetă în imagini. Vezi cifrele lui ASU Politehnica Timișoara în ediția 2015-16 FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
asu poli becicherecu (10)
Suporterii lui ASU Poli au animat Peluza Sud a arenei ”Dan Păltinișanu”

ASU Politehnica a reușit să atragă atenția tuturor în ultimii ani. De la startul de jos, de pe tăpșanele județene în 2012, suporterii timișoreni au demonstrat că fenomenul alb-violet nu a murit. Mai mult, susținerea necondiționată din tribună a fost motorul principal al promovărilor care i-au adus pe ”Băieții în ghete” în pragul fotbalului profesionist. Ediția 2016-17 îi va regăsi în Liga a II-a pe Cristi Gălan și compania.

S-a discutat, analizat și povestit mult despre performanța de excepție a echipei timișorene văzută deja ca model în țară, dar și în străinătate, pentru fanii nemulțumiți de soarta grupării favorite. Povestea lui ASU Poli a început în vara lui 2012 cu un trial, iar mai apoi jocuri în Liga a V-a. Imaginile de mai jos sunt dovada vie că istoria fotbalului bănățean mai are un motiv de mândrie, prin primul club manageriat cu succes de suporteri.

Sunt clipuri care au făcut nu numai înconjurul țării, ci și al continentului. Precum cel de la primul joc în deplasare din ”Județ”, Leucușeștiul a fost însă doar printre primele sate ”invadate”, în premieră, de o ultraseria precum e cea viola (video: Vali Silaghi).

Spectacolul din tribună, în paralel cu progresul echipei, a continuat cu numeroase ”demonstrații de forță” (video: Răzvan Chelbea).


Fie că adversarul s-a numit Progresul Racovița, în Liga a V-a, sau Ripensia, în Liga a IV-a, suporterii și-au păstrat aportul ”de Europa League”.


Parcursul nu a fost fără hopuri. În drumul către succes ASU Poli a revenit însă și pe ”Dan Păltinișanu”, reanimând un stadion inert și la dueluri din ”elită”.

asu poli becicherecu (7)

Promovarea în Liga a II-a, o mică minune sportivă

Sunt însă atât de multe momente din viața trupei startată pe ”Știința”, încât sigur se pot omite zeci de ”remorci” – apropo de primul clip. Concentrându-ne pe ultimul sezon se poate spune că promovarea în B, din primul an, e peste așteptările multora dintre susținătorii ”noii Politehnici”.

În primul rând lotul nu a fost foarte numeros, media de vârstă, una destul de scăzută, 22,4 ani, una dintre cele mai mici din fotbalul național, după cum se lăudau alb-violeții. Nici banii nu erau la nivelul formațiilor proclamate favorite la promovare, adică Metalurgistul Cugir, Național Sebiș ori FC Hunedoara. Mai mult, după promovarea în C ASU Poli era văzută ca o echipă slăbită, dar juniorii înregimentați, precum M. Marin, Țugui ori Giuricici, au devenit plusuri într-un fotbal în care folosirea obligatorie a tinerilor e văzută în continuare ca o pacoste. Curând, victoriile de la Hunedoara ori Deva au început să cântărească. Un parcurs excepțional în tur, urmat de o primăvară grea, cu o greșeală neașteptată la Filiași (0-1), duel care a dus la decizii dure în cadrul echipei. Fără Burtic, Tulcan sau Rebenciuc, ASU Poli a continuat destul de poticnit, dar a profitat de pașii greșiți ai adversarelor. Până la urmă alb-violeții au zdrobit Performanța Ighiu (scor 5-1), demonstrând că-și merită locul 1 în C4. Un urcuș la care a contribuit și golgheterul surprinzător al returului, Alex Bădăuță. 16 goluri în total!

Fiesta promovării a avut mai multe episoade la Timișoara. Dar imediat au început și grijile pentru B. Conducerea lui ASU Politehnica și-a creionat însă primii pași, care urmează aceleași idealuri ale druckerilor în primul rând. Bugetul nu va fi unul mare, dar tricoul dungat alb-violet reprezintă deja un brand care atrage și nume care au cochetat cu fotbalul mare.

ASU Politehnica, din nou pe ”Dan Păltinișanu”
ASU Politehnica, din nou pe ”Dan Păltinișanu”

ASU Politehnica, în sezonul 2015-16:

Portari: Robert Rogojină 2 apariții / 0 goluri, Paul Burtic 13/0, Emanuel Fișteag* 14/0;

Fundași: Cristian Gălan 26/7, Cristian Aldea* 0/0, Dănuț Bilia 28/2, Narcis Damian 10/0, Alexandru Contescu* 13/0, Carol Taub 25/1, Branimir Stefanovici 14/0, Ioan Ugocian* 0/0, Miodrag Todorov 12/1, Cristian Biriș* 0/0;

Mijlocași: Dinu Rebenciuc 11/0, Alex Birău 23/5, Mădălin Stancu 18/1, Răzvan Ghinescu 27/4, Ionuț Vucea 26/7, Marco Giuricici* 25/4, Dorin Codrea* 20/1, Andrei Țugui* 27/2, Marius Marin 23/1, Patrick Peter 6/0;

Atacanți: Alexandru Cătălin Bădăuță 27/16, Flavius Tulcan 17/5, Alex Rus 1/0, Andrei Sulea 12/1, Sergiu Iorgovan 0/0.

24 de jucători folosiți

Antrenor principal: Sorin Brîndescu

Linie de clasament:

  1. ASU Poli Timişoara           28           20           1              7              58-31     61 pt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.