Reunire cu nume interesante la ASU Politehnica. Zeci de tineri testați pentru...

Reunire cu nume interesante la ASU Politehnica. Zeci de tineri testați pentru Liga a II-a, dar și negocieri SURPRIZĂ cu jucători consacrați GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
asu poli reunire (11)
ASU Politehnica se va întări pentru Liga a II-a

ASU Politehnica Timișoara s-a reunit azi oficial pentru sezonul de Liga a II-a. La fel ca la rivala de peste gard, ACS, și la formația susținută de suporteri au fost prezenți un număr mare de jucători la primul antrenament. Pe lângă tinerii sosiți în probe, au sosit însă și nume importante pentru acest nivel. Octavian Drăghici, Bogdan Străuț și Cristian Scutaru au fost printre surprize, dar cei trei sunt deocamdată doar în discuții pentru trecerea sub comanda lui Sorin Brîndescu.

Circa 45 de jucători, majoritatea tineri din zonă, s-au prezentat azi la Baza 2. Printre aceștia se aflau și nume precum Ștefan Blănaru (Giarmata, ex-Olt), Flavius Vlădia (Lugoj), Laurențiu Telescu, Patrick Niță (ambii Becicherecu Mic) ori Sorin Ciobanu (Juventu Buc,, ex-Metalul Reșița). ”Nu poate decât să ne bucure, pentru că sunt mulți care, pe lângă faptul că noi i-am invitat pe o parte dintre ei, au venit mulți de bună voie pentru că au apreciat ce se întâmplă la acest club, seriozitatea de care am dat dovadă, atmosfera făcută de suporteri, sprijinul din partea Institutului Politehnic. Toate la un loc ne conferă un statut mai mult decât pozitiv”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli.

Drăghici (ex-Racing Beirut), o posibilă revenire spectaculoasă, Bogdan Străuț (ex-Baia Mare), prezent și în iarnă la pregătire, și Cristian Scutaru, ultimul sosit chiar de la concitadina ACS Poli, au efectuat o alergare ușoară, cert e că ei sunt doriți la ASU Poli. ”Noi ne-am dori să continue toți, dar e foarte clar că dorința noastră nu e suficientă, trebuie să le oferim condiții acceptabile și din punctul lor de vedere. E o săptămână de definitivare, vor mai veni jucători. Săptămâna aceasta vom discuta cu cei noi, să vedem dacă putem să-i cooptăm pe cei care să aducă plusvaloare lotului… Vrem să ne prezentăm mai mult decât onorabil în Liga a II-a … Dacă aveam un buget foarte mare puteam spune că Scutaru, Drăghici, Bogdan Străuț și alți sunt certitudini… Va trebui să mai avem discuții legate de buget… O să vedem cum va fi componența ligii, dacă vor fi 22 de echipe și contractul cu televiziunea ar trebui să fie mai mare. Înseamnă totodată și deplasări mai lungi”, a precizat Cociu.

Toți jucătorii din lotul cu care ASU Poli a încheiat sezonul au fost prezenți, mai puțin Ugocian (împrumut încheiat) și Damian (absent motivat). Singura plecare certă va fi cea a lui Marius Marin, la Sassuolo Primavera. ”Ne-am dori cam 25 de jucători în lot, sper să reușim să aducem în total vreo șase jucători care să aducă un plus de valoare… Sunt nouă cărora le expiră contractul (n.r. din lotul vechi), ceilalți au înțelegeri până în 2017, chiar 2018”, a conchis conducătorul lui ASU Poli. De precizat că în echipa alb-violetă a revenit Todorov, care se prezentase și la reunirea lui ACS Poli, dar care probabil va continua cu ASU în B.

”Sadiku”, printre testați

Până în data de 1 iulie Brîndescu și compania vor testa tinerii sosiți, alții noi urmând să sosească inclusiv până miercuri.


Printre jucătorii în probe se numără și un mijlocaș central albanez, Aldo Ibraj, poreclit deja ”Sadiku”, după vârful naționalei care le-a dat gol ”tricolorilor” aseară. Un alt ”stranier e Waleed Nassar, din Kuwait.

ASU Poli urmează în perioada 1-10 iulie să efectueze un cantonament la Bekescsaba, în Ungaria. Locație în care vor disputa și câteva jocuri amicale.

Lotul prezent la reunire: Fișteag, Rogojină – Gălan, Ghinescu, Taub, Bilia, Stefanovici, Sulea, Bădăuță, Giuricici, M. Marin, Țugui, P. Peter, Vucea, Todorov, D. Codrea, Al. Rus, Birău, Biriș. Alex Contescu (accidentat).

În probe/noi: Markos Gkakos (Grecia 2), Victor Gârlea (Târgoviște), Alin Constantin (P. Neamț, n. 1995) – Dan Constantinescu (TSV Berg), Alex Costea (Metalul), Andrei Saracin (Tr. Severin), Artur Tăut (M. Ciuc), Flavius Vlădia (CSM Lugoj), Vlad Hozan, Raul Simian (ambii Ripensia), Laur. Telescu, Patrick Niță (Mama Mia), Răzvan Stoian (Sebiș), Nicu Modan (Chișineu Criș), Paul Dănilă (ACS), Ștefan Blănaru (Giarmata), Andrei Magda (ex-FC Bihor), David Berivoiescu, Vlad Bâtă (Banatul), Sorin Ciobanu (Juventus Buc., ex-Metalul), Waleed Nassar (Kuwait) și Aldo Ibraj (Albania).

*Cristian Scutaru, Octavian Drăghici și Bogdan Străuț au efectuat doar o alergare ușoară.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.