ATENȚIE: pericol mai mare de toxiinfecții alimentare pe timp de caniculă. Firmele...

ATENȚIE: pericol mai mare de toxiinfecții alimentare pe timp de caniculă. Firmele din Timiș, instruite gratuit cu privire la normele de igienă și sănătate publică

0
DISTRIBUIȚI

gratar

Locuitorilor din județul Timiș le este recomandat să aibă mare grijă de unde cumpără produse alimentare, dar și cum le depozitează, în această vară. Asta pentru că în perioadele cu temperaturi ridicate există un risc mai mare de a face toxiinfecții alimentare.

Cu scopul de a informa mai bine firmele din județul nostru cu privire la normele de igienă și sănătate publică, în această dimineață, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat un seminar gratuit destinat firmelor interesate. Astfel, Viorica Dumitru, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Timiș, și un medic angajat în cadrul instituției, le-au vorbit participanților despre ultimele noutăți în domeniul legislației de sănătate publică. Zeci de patroni din Timiș au discutat cu specialiștii DSP Timiș, printre altele, despre normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, norme de igienă referitoare la unităţiile sanitare, dar și despre verificarea periodică de către Inspecţia sanitară de stat judeţeană a respectării condiţiilor igienico-sanitare şi a structurii spaţiilor funcţionale.

seminar cciat

„Este al nouălea seminar organizat de CCIAT în acest an.


După cum bine știți, sănătatea este mai importantă decât toate. Astfel, astăzi am convenit cu conducerea DSP Timiș să se discute despre norme de sănătate publică la unitățile private și de stat. Am considerat că acest seminar trebuie să rămână la sfârșitul lunii iunie, pentru că în această perioadă se întâmplă cele mai multe evenimente neplăcute în unitățile de alimentație publică. Participă la seminar firme care activează în domeniul de alimentație publică, avem producători din industria alimentară, panificație, cofetărie, producători de carne, de lapte, cabinete medicale”, a explicat Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.