HAOS Banii pentru CH Poli Timișoara, aprobați via SCM, nu asigură participarea...

HAOS Banii pentru CH Poli Timișoara, aprobați via SCM, nu asigură participarea în Cupa EHF. De ce nu poate fi folosită toată suma pentru salvarea echipei

0
DISTRIBUIȚI
CH Poli Timișoara, performeră în condiții grele în actualul sezon al Ligii Naționale
Handbaliștii de la CH Poli nu pot fi asigurați că își vor primi toți banii

Ședința de azi a Consiliului Local Timișoara în urma căreia s-a aprobat o sumă importantă de bani pentru performanța handbaliștilor nu s-a încheiat foarte fericit pentru CH Poli. Proiectul a fost modificat și suma de 900 de mii de lei, necesară pentru stingerea tuturor datoriilor, a trecut la vot, dar aceasta ajunge până la urmă în conturile SCM-ului, ale cărui norme îngrădesc însă modul de cheltuire a banilor. Astfel, clubul nu știe momentan dacă poate să dea luni un răspuns favorabil în ceea ce privește participarea în Cupa EHF. Asta deoarece hotărârile de azi nu asigură plata totală a datoriilor și rămânerea în lot a celor mai importanți jucători.

Proiectul pentru premierea performanței la handbal, al patrulea pe ordinea de zi, a fost avansat și dezbătut imediat după primul de pe ordinea de zi. Ședința a început cu o întărziere de aproape jumătate de oră. Consilierii locali au votat în primul rând modificarea denumirii proiectului. Din premierea performanței handbaliștilor, în mod direct, din temeri legale, aceștia au votat atribuirea sumei de 900 de mii de lei către SCM Timișoara. Au fost votate și norme importante pentru SCM. De la vot s-a abținut Petrică Folică, el a spus că proiectul ”e ilegal” și ”dacă celor din administrație le păsa s-ar fi votat de mult”.

Ce era mai urgent pentru clubul de handbal nu a fost îndeplinit însă. Deși Radu Țoancă, șeful SCM, a avertizat după vot, că ”în acest moment, la cum s-a votat clubul de handbal e în B”.

Radu Țoancă, pesimist cu privire la CH Poli

SCM e la zi cu banii către CH Poli, însă handbaliștii resimt datoriile de până în luna noiembrie. Astfel că la majoritatea jucătorilor le-au fost apoi blocate conturile din cauză că nu și-au putut plăti dările din urmă și nu au putut beneficia de noile sume de la clubul sportiv municipal.


”Luni noi trebuie să dăm răspuns la Federația internațională dacă înscriem echipa în EHF, e a doua competiție valorică, acest răspuns poate fi dat numai dacă datoriile din perioada iulie-noiembrie e stinsă și ne bazăm pe un lot cel puțin la nivelul actual. Și rămânerea antrenorului. Cristian Fenici a semnat cu Dobrogea Sud, dar cu drept de a rămâne la CH Poli, dacă va fi la zi. Rămânea tot lotul dacă era cum ne doream noi”, a declarat Radu Țoancă după ședință. Acesta a explicat că președintele CSU Poli Mircea Chiș obținuse o derogare iar printr-o anexă se puteau premia în forma inițială a proiectului 11 jucători și antrenorul: ”Noi ne-am calificat pe acest consoroțiu SCM CSU. Venind acel amendament prin care a fost scoasă anexa cu cele 11 nume și sume propuse, banii nu s-au mai direcționat către CSU, care avea derogare de la minister, banii s-au direcționat către SCM. Primim 900 de mii, urmează să-i împărțim conform cu normele aprobate tot de CLT, cu HG 1447, acea nefericită hotărâre de guvern care limitează toată dezvoltarea Sportului, toate controalele neavând alte norme apelează la acel normativ”.

În ciuda unui amendament care ar permite SCM-ului să ia decizii în club Țoancă e rezervat. ”Această ședință nu a salvat situația în al 12-lea ceas. Încercăm în CA al CH CSU Poli și SCM să găsim soluții. Vom intra în discuții cu toți jucătorii, cu fiecare în parte, și toți deodată, pentru a putea înscrie echipa. Dacă proiectul s-ar fi votat așa cum a fost gândit, și a fost gândit în conformitate cu legea 215 a Administrației publice locale și legea 69, și nu cu legile din sport…”, a adăugat Radu Țoancă. Astfel, conform acestuia normele prevăd ca din cei 900 de mii de lei necesari practic pentru ca CH Poli să ajungă ”pe zero”, SCM poate da jucătorilor, pentru performanța de a atinge cupele europene, doar câte o mie de euro, două mii printr-o derogare.

Întrebat de ce nu s-a votat proiectul de HCL în forma inițială președintele SCM Timișoara a concluzionat: ”Mi-e foarte greu să mă pronunț, fie nu au înțeles consilierii… poate și pentru că alaltăieri s-a ajuns la această soluție, poate și pentru că e campanie, poate și din cauza acelei nefericite note de la juridic, mulți consilieri nici n-au înțeles, serviciul juridic nu spunea că e legală sau ilegală hotărârea, doar să se dea către SCM și acesta să-i folosească conform normelor”.

CH Poli mai are o speranță, dar care pare târzie, joia viitoare urmând să se voteze și la CJ Timiș o sumă de 1 milion de lei per secție către SCM, pe Legea 350 (proiecte), bani ce pot fi folosiți însă doar pentru cheltuieli materiale. Mai există și varianta ca CH Poli să găsească până la urmă o altă soluție legală de a accesa suma virată către SCM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.