Campania de sprijinire a scenei muzicale locale, Made in TM, continuă cu...

Campania de sprijinire a scenei muzicale locale, Made in TM, continuă cu un concert al legendarei trupe Umbre Zidite. Când va avea loc

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Umbre Zidite va susţine un concert în cadrul acţiunilor Made in TM
Formaţia Umbre Zidite va susţine un concert în cadrul acţiunilor Made in TM

Creatorii compilaţiei anuale Made in TM, care oglindeşte pentru al 8-lea an consecutiv scena muzicală a oraşului Timişoara, au dat startul campaniei 2016 cu evenimentele care se desfăşoară sub genericul One Take. În cadrul acestei manifestări, zece trupe timişorene au avut ocazia unică de a înregistra în condiţii de studio un single, în cele mai profesionale condiţii de studio, puse la dispoziţie de echipa lui Uţu Pascu şi cei de la Soundcreation. Cele zece nume timişorene care au fost alese pentru această acţiune sunt Haos, Brum, Sebastian Spanache Trio, Melting Dice, Virgula, Sanctuar, Arc Gotic, Umbre Zidite, The Different Class şi The Case.

O altă acţiune inclusă în cadrul acestei campanii reprezintă faptul că cele 10 trupe alese vor susţine concerte la D’arc pe Mal în cadrul unei acţiuni numite One Take! LIVE. Următorul eveniment inclus în această campanie este recitalul trupei Umbre Zidite, care va avea loc sâmbătă 2 iulie, de la ora 20.30, la D’arc pe Mal, cu intrarea liberă.


Umbre Zidite este una din formaţiile care au marcat scena post-punk a Timişoarei.

Istoria trupei a început înainte de Revoluţia din 1989, într-un garaj din zona Medicină, când Mani, Ariciu’ şi Nexantes au încercat să facă muzică. Debutul în concert a avut loc la prima ediţie a Festivalului Underground Timişoara ţinută în 1997 la Sala Lira. În 2016, Umbre Zidite sunt Mani (bass), Claudiu „Ariciu“ (chitară), Caius (voce), Cristian (chitară) şi Andrei (tobe). Formaţia timişoreană a revenit în atenţia melomanilor în acest an, susţinând un concert la Cluj, alături de Arc Gotic şi un recital apreciat pe deplin de fani în cadrul celei de-a doua ediţii a Revolution Festival, care s-a desfăşurat la Muzeul Satului Bănăţean.

Foto: Mihai Surdea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.