COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru 28 de județe, cele mai multe...

COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru 28 de județe, cele mai multe în jumătatea de vest a țării. Ce fenomene sunt anunțate

0
DISTRIBUIȚI

nori furtuna (4)

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică după-amiază o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă pentru 28 de județe începând de luni, ora 10,00, până marți, la ora 10,00.

În intervalul menționat, în zonele montane, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în vestul Olteniei și nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.


Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Județele ce vor fi afectate sunt: Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Mureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș și Vâlcea.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și pe parcursul zilei de marți, 28 iunie, în special în centrul, sudul și estul țării.

De asemenea, reprezentanții ANM menționează că vremea se va menține călduroasă duminică, 26 iunie, în majoritatea regiunilor, iar luni, 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură — umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.