Condiții mai bune pentru cei 50 de adulți cu dizabilități psihice grave...

Condiții mai bune pentru cei 50 de adulți cu dizabilități psihice grave din Centrul de Recuperare din Periam. Cum sunt ajutate și persoane din alte județe

0
DISTRIBUIȚI

depresie-1

Condiții mai bune pentru cei 50 de adulți cu dizabilități neuropsihice grave instituționalizați în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Periam din județul Timiș. În cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, centrul a fost reabilitat, extins și dotat cu echipamente specifice, în conformitate cu nevoile beneficiarilor.

Îngrijire profesională pentru adulții cu dizabilități psihice grave din Timiș

„În cadrul noului centru, activitățile derulate oferă posibilitatea identificării unor soluții optime pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități neuropsihice grave, astfel încât să poată fi îngrijite în mod profesional, individualizat și responsabil, în vederea diminuării gradului de marginalizare și discriminare socială, respectiv a facilitării vieții cotidiene”, transmite Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, beneficiarul proiectului.

Prin acest nou centru de la Periam, harta serviciilor sociale din județul Timiș devine complexă.


În județul nostru există șase astfel de centre de recuperare neuropsihiatrică. Acestea reprezintă, la nevoie, o alternativă și pentru persoanele cu dizabilități psihice din alte județe. Valoarea totală a proiectului este de aproape patru milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de peste trei milioane de lei.

Potrivit statisticilor, în baza de date a DGASPC Timiș se află peste 20.000 de persoane cu handicap, copii și adulți. O parte dintre aceștia sunt instituționalizați în centrele de recuperare neuropsihiatrică ale instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.