Decizie definitivă a instanței în cazul agentului Ovidiu Gîțan

Decizie definitivă a instanței în cazul agentului Ovidiu Gîțan

0
DISTRIBUIȚI
prostituate minore 1
Dosarul „nimore pentru VIP-uri” implică judecători, avocați, polițiști și oameni de afaceri. Foto: Adrian Pîclișan (Arhivă)

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat sentința definitivă în cazul agentului Ovidiu Gîțan, cercetat de DIICOT în dosarul „minore pentru VIP-uri”.

Vă reamintim că DIICOT a destructurat o rețea condusă de Paul Mânzu, care a fost acuzat de şantaj, favorizarea infractorului şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate, din care făceau parte și judecătorul Aurelian Tomuș și polițistul Ovidiu Gîțan.

În timpul anchetei s-a stabilit că judecătorul Tomuș era cunoscut în rândul tinerelor racolate de reţeaua condusă de Paul Mânzu ca fiind un tip extrem de violent.


Acest lucru reiese şi dintr-o discuţie purtată de Tomuş cu agentul Ovidiu Gîtan, judecătorul confesându-se în legătură cu o tânără.

Gîțan a mers pe procedura simplificată recunoscând toate acuzațiile așa cum au fost formulate de procuror. În urma deliberării instanța a decis condamnarea acestuia la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, decizie pentru care procurorii DIICOT au făcut apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

După apelul procurorilor, judecătorii instanței supreme au decis respingerea acestuia, fapt pentru care agentul Gîțan va rămâne cu pedeapsa de doi ani și opt luni cu suspendare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.