Edilul-șef promite din nou „o mare parcare” în zona Oituz, construită în...

Edilul-șef promite din nou „o mare parcare” în zona Oituz, construită în același timp cu noul pasaj Popa Şapcă. Ce ar putea cere la schimb UVT

0
DISTRIBUIȚI

semnalizare rutiera

Aflat în cel de-au doilea mandat de primar al Timişoarei, chiar dacă nu a depus încă jurământul, Nicolae Robu nu a reuşit să construiască o atât de necesară parcare de mari dimensiuni în zona centrală a orașului, deşi a promis cinci încă din 2012. Explicaţiile au fost multe: lipsa de spaţiu, eşecul negocierilor cu Universitatea de Vest pentru terenul din zona Oituz sau lipsa investitorilor.

„Ştiţi că vrem să construim o mare parcare supraterană la intersecţia străzii Popa Şapcă cu zona Oituz acolo unde este acea clădire, fosta popotă a Armatei. Ei bine, astăzi ni se predă documentaţia de evaluare şi putem să intrăm în comisia de negociere cu terţii şi să avansăm pe această producedură pe care am iniţiat-o în urmă cu aproape doi şi ani iată că abia acum am ajuns să putem negocia efectiv cu Universitatea de Vest. (…) Vom invita reprezentanţii UVT să vină în comisia de negocieri cu terţii pentru a găsi o formulă de schimb care să ne permită să intrăm noi, municipalitatea, în posesia acelei clădiri şi a terenului aferent încât acolo să putem construi cât mai repede cu putinţă o parcare supraterană la regimul de înălţime al străzii cu pricina.


Vizavi de strada cu pricina, pe strada Popa Şapcă este un bloc cu unsprezece etaje. Vreau să menţionez că nu va fi interzis să se construiască şi în subsol. Dacă cel care va realiza parcarea va considera că este de cuviinţă să se facă şi unul sau două niveluri subterane, nu este nicio problemă”, a spus Robu.

După ce a explicat că specialiştii susţin că parcările subterane costă mai mult şi nu se dovedesc a fi rentabile, primarul a completat că „noi vom face acelaşi lucru pe care l-am încercat la parcarea magazinului Bega. Vom căuta un investitor privat. Vom căuta prin licitaţie un investitor. Vom stabili nişte criterii şi să sperăm că aici va exista mai mult interes decât la parcarea din spatele magazinului Bega, unde ştiţi că de două ori am făcut licitaţii şi nu s-a prezentat nimeni. (…) Dacă nu va fi nimeni interesat, pentru că nu vreau să facem mai mult de o încercare, vom realiza pe bani de la bugetul local această parcare pentru că nu mai putem întârzia. Unul din lucrurile cele mai importante care lispesc Timişoarei ar fi şi o mare parcare în zona centrală”.

Conform edilului, lucrările de contrucţie a parcării se vor desfăşura simultan cu cele de la pasajul Popa Şapcă. Robu a mai precizat că Universitatea de Vest este interesată de campusul şcolar CFR, însă nu ştie dacă respectivele proprietăţi vor putea fi date la schimb fără bani în plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.