EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 Astăzi, ultimul hop pentru elevi: proba scrisă la Matematică...

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 Astăzi, ultimul hop pentru elevi: proba scrisă la Matematică UPDATE 2 Zeci de elevi n-au putut să ajungă la examen din cauza inundațiilor

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala 2016 1

Ultimele emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a care s-au înscris la Evaluarea Națională. Astăzi, candidații susțin cea mai grea probă scrisă din cadrul examenului, la Matematică.

Cât de importantă este media obținută la Evaluarea Națională

Aproximativ 4.500 de elevi din județul Timiș susțin această probă în cadrul a 47 de centre de examen. Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20.00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Inedit este faptul că, în acest an, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Rămâneți pe PRESSALERT.ro pentru a afla ce subiecte au primit elevii și care sunt baremele de corectare!

UPDATE Micii elevi au avut de rezolvat subiectele din Varianta 7, pe care le puteți consulta în imaginile de mai jos.

Primii elevi care au ieșit din centrul de examen de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au declarat că subiectele primite la proba scrisă la Matematică au fost destul de grele.


Cele mai mari bătăi de cap le-a dat subiectul al treilea, și anume partea de geometrie.

UPDATE 2 24 de elevi din localitățile timișene Darova și Boldur nu au mai putut susține, astăzi, ultima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, din cauza inundațiilor. În cazul în care nu revin ploile torențiale, absolvenții clasei a VIII-a vor susține această probă mâine, 30 iunie, urmând să primească un subiect de rezervă. „Din cauza condițiilor meteo extrem de nefavorabile din ultimele zile, a codului portocaliu și ulterior roșu pentru fenomene hidro meteo periculoase instalat, precum și a viiturilor de pe cursurile unor ape ce trec prin localități ale județului Timiș, elevii cu domiciliul pe raza comunei Darova și Boldur, repartizați în Centrul de examen din cadrul Colegiului Iulia Hașdeu Lugoj, nu au putut participa la proba de astăzi a examenului de Evaluare Națională – disciplina matematică”, spune Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Niciun elev din județul nostru care a susținut proba scrisă la Matematică nu a fost eliminat din examen. Din numărul total de 4.477 de elevi înscriși, 80 au absentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.