EXCLUSIV Nicolae Robu, TRAFIC DE INFLUENŢĂ pentru a-l pune pe Alin Popoviciu...

EXCLUSIV Nicolae Robu, TRAFIC DE INFLUENŢĂ pentru a-l pune pe Alin Popoviciu preşedintele CJ Timiş. Vezi ce posturi a împărţit ca la piaţă UDPATE Reacția lui Robu

2
DISTRIBUIȚI

robu hartii 1

Bătălia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş a fost una extrem de dură în culise şi s-a ajuns până acolo încât traficul de influenţă s-a făcut cu documente semnate şi ştampilate. În încercarea de a asigura majoritatea pentru alegerea lui Alin Popoviciu în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, Nicolae Robu, în calitate de preşedinte al PNL a semnat un protocol de colaborare cu preşedintele UNPR Timiş, Ion Răducanu, protocolul luând în calcul faptul că majoritatea va fi constituită împreună cu cei de la PMP.

În document se prevedea, printre altele, faptul că preşedinte al CJT va fi Alin Popoviciu, unul dintre vicepreşedinţi urmând să fie Titu Bojin de la UNPR, în dreptul PMP nefiind trecut niciun nume. Conform înţelegerii semnate de Robu şi Răducanu, constituirea majorităţii însemna împărţirea între cele trei partide a celor mai importante funcţii atât din administraţie, dar şi de la societăţi comerciale care au, în acest moment, directori. De exemplu, Nicolae Robu a fost de acord ca UNPR să primească pentru persoane agreate de partid funcţia de director sau director adjunct al Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara, funcţia de director la Pieţe SA, un consilier personal al primarului, dar şi şeful Direcţiei prestări servicii din Consiliul Judeţean Timiş.

De asemenea, pentru PMP au fost rezervate mai multe funcţii, pe lângă un consilier personal al primarului, oamenilor lui Băsescu pregătindu-li-se funcţia de administrator al judeţului şi şefia mai multor comisii.


Toate celelalte funcţii de la societăţile Primăriei Timişoara sau din administraţia municipiului şi judeţului urmând să revină PNL, chiar dacă o parte din aceste funcţii se ocupă prin concurs.

Contactat de PRESSALERT.ro, liderul UNPR Timiş, Ion Răducanu a explicat „a fost o discuţie. Preşedintele PMP,  Traian Băsescu, a cerut o ofertă în scris ca să vadă dacă li se dă funcţia de vicepreşedinte. Era o contraofertă la ce venise de la PSD. Nu avea UNPR niciun om pus. Scrie negru pe alb că numirile se fac numai în condiţiile legale. Era o ofertă de contrapartidă cu ce a venit PSD. A fost o discuţie că în condiţiile în care se fac, anumite funcţii unde sunt oameni care nu mai au ce sta pe funcţiile alea trebuie schimbaţi, dar nu am spus că îi schimbăm cu Ionescu, cu Popescu. Toate se fac în ţara asta, în ţara asta, de sus până jos, politica se face aşa – ajung la guvernare trei partide e clar că unii iau aşa, unii iau aşa, aşa cum acum PSD are şefi la toate direcţiile care aparţin de consiliul judeţan. Scrie clar – numai în condiţiile respectării legalităţii, cu concurs. Nu e nimic ilegal şi nu s-a dat nimic”. Nicolae Robu nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

UPDATE Despre negocierile cu UNPR, Nicolae Robu a explicat că „ce am discutat noi este pus pe hârtie foarte clar și oricine poate să înețeleagă și fiecare înțelege atâta cât poate înțelege. Ce e acolo e clar, se spune în condițiile legii. Cineva dacă vrea să studieze legea poate vedea câte posibilități oferă legea dincolo de ceea ce este poate în mintea unora sau altora. Nimeni nu se angrenează la nimic ilegal cel puțin cu mine implicat, totdeauna lucrurile se fac în condițiile deplinei legalități”.

2 COMENTARII

  1. cum plm. sa negociezi politic o functie publica precum cea de director sau director adjunct la pol Locala, cand Legea prevede numirea in functie pe baza de concurs. Ce vrajeala e asaat cu conditiile legii?? deci daca se invoca aceatsa sintagma „in conditiile legii” se deduce ca examenul care ar urma sa se organizeze este de fatada, un simulacru. Ba cacatul dar chiar ne p[ersiflezi in halul asta!Roaga-te sa te ia DNA-ul sa mai stiu eu ce structura ca daca continui asa te iau timisorenii, aialalti 86%, nu cei 14 % care te-au votat, si o sa-ti rupa capul. nesimtitule!!

    • Te miri, nu? In ce tara traiesti? Dupa fiecare alegeri parlamentare si locale se intampla aceeasi situatie. Toti directorii institutiilor publice sunt schimbati rapid. WTF?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.