Fost primar din Timiș, cercetat pentru delapidare. Ce condamnare mai are la...

Fost primar din Timiș, cercetat pentru delapidare. Ce condamnare mai are la activ UPDATE Suspectul a fost reținut

0
DISTRIBUIȚI
Gheorghe-SIntean-primar-teremia-mare-1-p
Cosmin Sintean, fostul primar din Teremia Mare

Fostul edil din Teremia Mare, democrat-liberalul Cosmin Sîntean, în prezent liberal, este acuzat de delapidare. Poliția arată că acesta a folosit în scopuri personale 20 de tone de carburant, decontat prin bugetul primăriei.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2014 – septembrie 2015, un bărbat de de 42 de ani (n.r. Cosmin Sîntean, fostul primar cu mai multe mandate de la Teremia Mare), ar fi încheiat un contract cu o societate de distribuţie carburanţi, care i-ar fi pus la dispoziţie trei carduri pentru alimentarea cu combustibil a autovehiculelor instituţiei. Ulterior, acesta, cu sprijinul a doi angajaţii ai staţiei de alimentare, ar fi folosit cardurile pentru alimentarea altor autovehicule, sumele de bani obţinute fiind folosite în interes personal”, transmite Poliția Timiș.


Cu sprijinul șoferilor din Primăria Teremia Mare s-au întocmit în fals documente pentru cantitatea de combustibil traficată, aproape 20 de tone.

Poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri (foi de parcurs, fişe de activitate zilnică, bonuri de consum) şi carduri de alimentare în vederea probării activităţii infracţionale.

În urma perchezițiilor, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, urmând a fi dispuse măsurile legale. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 11 Rurale Sânnicolau Mare. Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată şi complicitate la delapidare, în vederea documentării întregii activităţii infracţionale a bănuiţilor.

Sîntean a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara în 2011. El l-a agresat și pe un consilier local, în timpul unui concurs pentru un post din primărie. La alegerile din 5 iunie, Cosmin Sîntean a candidat din nou, însă a pierdut în fața independentului Cornel Gui.

UPDATE Fostul primar banuit de delapidare in forma continuata, a fost retinut pentru 24 de ore si introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Timis. Bărbatul va fi prezentat astăzi în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.