Fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, CONDAMNAT în dosarul pornit de...

Fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, CONDAMNAT în dosarul pornit de la investigația PRESSALERT.ro

0
DISTRIBUIȚI

constantin ostaficiuc dna ornella

Tribunalul Timiș l-a condamnat în primă instanță pe Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, la un an de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei, având un termen de încercare de trei ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Acesta a fost cercetat pentru șase acte materiale de conflict de interese în formă continuată și trimis în judecată.

Ancheta procurorilor anticorupţie a pornit de la o investigaţie publicată de PRESSALERT.ro în septembrie 2010 în care se dezvăluia faptul că „parcela de aur” din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT), administrat de consiliul judeţean, a fost concesionată firmei Ornella Design SRL, unde acţionari erau soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc.


Preşedintele CJ Timiş de atunci a fost cel care a semnat contractul cu ginerele său, după ce procedura prin care a fost scos la concesionare terenul a fost una în afara legii. Ba mai mult, ulterior, Constantin Ostaficiuc a făcut demersuri ca firma familiei să fie scutită de plata unei redevenţe restante de 5.426,4 Euro + TVA.

În 2011, Agenţia Naţională de Integritate, care s-a autosesizat după investigaţiile PRESSALERT.ro, l-a găsit pe Ostaficiuc în conflict de interese de natură administrativă şi a sesizat DNA pentru fapte de corupţie. Pedelistul a atacat în instanţă raportul ANI, dar a pierdut atât la Curtea de Apel Timişoara, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta este cel de-al doilea dosar în care Constantin Ostaficiuc este trimis în judecată de DNA, după ce al finanţării ilegale a echipei Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, dosar în care prejudiciul este de aproape zece milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.