Începe cea de-a patra ediţie a Jazz TM. Vezi ce artişti sunt...

Începe cea de-a patra ediţie a Jazz TM. Vezi ce artişti sunt invitaţi

0
DISTRIBUIȚI
Cea de-a patra ediţie a JazzTM începe mâine 1 iulie, la Timişoara
Cea de-a patra ediţie a JazzTM începe mâine 1 iulie, la Timişoara

A mai rămas doar o zi până la debutul celei de-a patra ediții a festivalului JAZZ TM. Anul acesta, organizatorii au pregătit trei scene care vor umple orașul de energia contagioasă a muzicii: Piața Victoriei, Parcul Castelului și Parcul Civic.

În toate cele trei zile, scena principală va găzdui artiști renumiți în lumea jazz-ului internațional. Astfel, vineri, 1 iulie, în Piața Victoriei va fi prezent Jacob Collier, pe care The Guardian îl consideră „noul Mesia al muzicii jazz” și care își lansează albumul de debut, „In my Room”, chiar pe scena din centrul Timișoarei. Mai mult decât atât, în iunie 2016 tânărul a primit premiul „Digital Initiative of the Year” de la Jazz FM. Prima seară se încheie cu spectacolul oferit de Take 6, numiți de către Quincy Jones cel mai bun grup vocal din lume. De curând, în martie 2016, aceștia au lansat albumul „Believe” la casa de discuri Sono Recording Group.

În cea de-a doua zi vom avea bucuria de a-l asculta pe Dhafer Youssef, artistul tunisian cunoscut pentru modul în care reușește să îmbine armonios tradiția sufită cu misticul și influențele de jazz cu lisirmul specific arăbesc.


În martie 2016 acesta a lansat un nou album, intitulat „Diwan Of Beauty And Odd”. Seara va continua cu o muzică aparte, cea a lui Imany, al cărei single „Don’t be so shy” a adunat peste 10 milioane de vizualizări pe Youtube și a ajuns pe locul 1 în topul France Digital Songs. Artista se pregătește să lanseze cel de-al doilea album din cariera sa muzicală,  „Wrong Kind of War” , în septembrie 2016.

Cea de-a treia zi de festival va aduce în fața publicului trupa BadBadNotGood, împreună cu jazz-ul lor proaspăt și orginal. Tinerii din Toronto sunt apreciați în întreaga lume, succes care a dus la realizarea celui de-al cincilea album al trupei, „IV”, care urmează să fie lansat pe 8 iulie. Dee Dee Bridgewater va oferi un show spectaculos în încheierea celei de-a patra ediții a festivalului Jazz™. Artista, al cărei talent a uimit o lume întreagă, este câștigătoarea a numeroase premii Grammy și a unui premiu Tony. Pe lângă toate acestea, de curând a primit cea mai mare recunoaștere pentru întreaga sa contribuție în muzica jazz și a fost numită NEA Jazz Master pentru anul 2017, alături de alți muzicieni celebri.

Parcul Civic va vibra pe ritmurile inovatoare ale lui Yaron Herman sâmbătă, 2 iulie. Cunoscut pentru metoda sa matematică de a compune muzică, artistul îi va cuceri pe cei prezenți cu sunetele calde ale pianului său. În ultima zi a festivalului, pe cea de-a doua scenă nouă a festivalului – Parcul Castelului, îl vom asculta pe Trilok Gurtu Band, artist nominalizat la BBC World Music Awards și o dată la EMMA, a cărui muzică este alimentată de disciplină și iubire. Pentru confortul participanților la festival, organizatorii au decis mutarea scenei din Parcul Justiţiei în Parcul Castelului (parcul din spatele Castelului Huniade, vizavi de fostul Cinema Studio). În felul acesta, accesul spre scena principală JazzTM se va face mult mai ușor de la ambele parcuri cu scene adiacente.

Accesul la JAZZ TM este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.