Iohannis: „Ieșirea Marii Britanii din UE – un proces care va dura....

Iohannis: „Ieșirea Marii Britanii din UE – un proces care va dura. România va negocia cu grijă pentru românii de acolo”

0
DISTRIBUIȚI

brexit

România va negocia, în discuțiile din UE privind ieșirea Marii Britanii, în așa fel încât interesul țării noastre să fie protejat și, de asemenea, cu grijă față de românii care trăiesc și lucrează în acest stat, a declarat președintele Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Victoria.

„Avem mai multe chestiuni care e bine să fie cunoscute de opinia publică. Una la mână, ieșirea Marii Britanii din UE nu se va produce de azi pe mâine.


Este un proces care va dura destul de mult. Specialiștii evaluează undeva la doi ani, timp în care se va negocia. Pot să vă asigur de pe acum — România este parte din această negociere și România va negocia în așa fel încât interesul României să fie protejat. Și, foarte important, România va negocia în așa fel încât să avem grijă de românii noștri care trăiesc și lucrează în Marea Britanie”, a spus Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii pe care a avut-o pe tema Brexit la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și liderii partidelor politice.

Șeful statului a subliniat că, după ieșirea din UE, „Marea Britanie va rămâne un partener foarte important pentru țara noastră”, însă nu avea ”statut privilegiat în relația cu Uniunea Europeană”.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, transmit vineri DPA, AFP și BBC. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.