Liderul mafiei imobiliare țigănești din Timișoara, condamnat la închisoare, a fost dat...

Liderul mafiei imobiliare țigănești din Timișoara, condamnat la închisoare, a fost dat în urmărire generală. Unde s-ar putea afla UPDATE Un alt condamnat în dosar a fost prins

0
DISTRIBUIȚI

carpaci ionelas p

Ionelaș Cârpaci, liderul clanului omonim din Timișoara, a fost dat în urmărire generală, joi dimineață, după ce Curtea Supremă l-a condamnat definitiv, ieri, la 7 ani și 2 luni de închisoare și daune de peste 1,5 milioane de euro.

Sursele noastre afirmă că Ionelaș Cârpaci s-ar afla în Germania.

Baştanul a fost acuzat că a pus mâna pe mai multe terenuri din Timişoara folosindu-se de o dispoziţie de primar falsificată. Odată cu condamnarea de 7 ani şi 2 luni de închisoare, Ionelaş a fost obligat şi la plata unor daune materiale de 1,5 milioane euro, către ItalRom, pe care a înşelat-o vânzându-i terenul luat cu acte false de la Primăria Timişoara, plus plata a peste 300.000 de euro, daune către primăria Timișoara, împreună cu unul din inculpați.

Ionelaş Cârpaci, unul dintre liderii mafiei ţigăneşti imobiliare din Timişoara, a fost arestat, în 2010, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara după ce s-a stabilit că mai multe terenuri proprietate a municipiului Timişoara au fost luate ilegal folosindu-se o dispoziţie de primar falsificată, cu numărul 2456/04.11.2005. Prin aceasta, terenurile au fost „retrocedate” unor cetăţeni români de etnie germană fictivi.


Pe 30 iunie 2006, toţi „proprietarii” îşi vând terenurile aceleiaşi lui Cârpaci Crăciun. Iar acesta, în 1 septembrie 2006, vinde proprietăţile firmei Ital-Rom Construcţii, care ridica lângă ele un bloc de zece etaje și dorea să își extindă proiectul.

Prin rechizitoriul întocmit au fost trimişi în judecată, în octombrie 2010, Sander Ionel, fost Cârpaci, Francisc Kelemen, Manuel Comşa, Costel Măndoiu, inspector la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara, Cristina Vasilescu, consilier juridic la primărie, Petru Turpan, asistent registrator la OCPI Timiş, Remus Crudu, registrator la OCPI Timiş, notarul Luminiţa Notingher şi alţi cetăţeni maghiari şi germani, membrii importanţi ai reţelei. Notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste a fost scoasă de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, primind o amendă administrativă de 1.000 lei. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în timpul anchetei, Mircea Criste i-a făcut o vizită procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Vasile Bâc.

UPDATE Noaptea trecută, Francisc Kelemen, condamnat la 3 ani de închisoare în același dosar a fost reținut.

În cursul nopţii, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 5 Timişoara, au depistat un bărbat de 41 de ani, pe numele căruia Curtea de Apel Timişoara a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la trei ani de pedeapsă privativă de libertate pentru fals material în înscrisului oficiale, uz de fals în formă continuată, fals privind identitatea sub forma complicităţii, folosirea instrumentelor oficiale false şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.