Jake, câinele polițist retras din activitate pentru care nu licitează nimeni. Ce...

Jake, câinele polițist retras din activitate pentru care nu licitează nimeni. Ce regulament absurd pune piedică unei „pensii” fericite

3
DISTRIBUIȚI
Cainele politist Jake
Cainele politist Jake

Vedeta Poliției Municipiului Arad, câinele Jake, care timp de 11 ani a prins infractori, a fost pensionat obligatoriu. Mai exact, a fost casat. Și scos la licitație. Pe 29 iunie va fi organizată o nouă rundă și, dacă nu se vinde, mai vine un ape 5 iulie. Prețul de strigare: 200 de lei. La fiecare nouă rundă se reduce cu 15%. Paradoxal, agentul care a lucrat toți acești ani zi de zi cu Jake nu are voie, legal, să îl „cumpere”.

„Jake are 11 ani. L-am primit la 1 an de la Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea din Sibiu, unde a fost dresat, și de atunci am fost nedespărțiți. Am efectuat împreună peste 1.500 de misiuni. Pentru mine, practic face parte din familie. Nu îmi imaginez decât că până la urmă îl voi putea duce acasă”, a spus agentul şef adjunct Radu Vasiescu de la Poliția Arad, partenerul lui Jake.


Polițistul are 42 de ani. acum o săptămână, familiei lui i-a murit cățelușa de acasă. tot de bătrânețe. I-au pregătit acasă cușca și țarcul lui Jake.

Agentul Radu Vasiescu si cainele Jake in misiune
Agentul Radu Vasiescu si cainele Jake in misiune

”Eu și soția mea îl iubim foarte mult pe Jake și îl vrem acasă. Mi-a fost cel mai bun partener din carieră, nu m-a trădat niciodată”, mai spune agentul șef adjunct Vasiescu.

După drama altui câine militar, Max, folosit de MApN în misiuni antimină în Afganistan, acest minister a reglementat situația câinilor militari. Astfel ei pot fi „pensionați” în cadrul unității în care au activat, având asigurate, până la moarte, hrană, adăpost și îngrijiri medicale. În plus, pot fi luați acasă, la cerere, de către cei cu care au lucrat. Măsura se aplică de anul trecut însă numai în cadrul MApN, fiind legiferată prin instituția șefului de Stat Major.

3 COMENTARII

    • Pai da, normal, dar nu putea fi legea facuta asa de la bun inceput, pentru toti cainii? E firesc sa ramana impreuna cu cel cu care a lucrat si a trait, pe care-l cunoaste si de care s-a atasat. Fara licitatii si alte tampenii. Clasa politica ar trebui clasificata la capitolul „obiecte de inventar” si casata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.